Lehed

pühapäev, 16. august 2015

Magamistoa remont: kiirkorras heegeldatud päevatekk

Ma nimetasin päevateki heegeldamise projekti alguses nimega "40 päevaga uus päevatekk". Lootsin siis, et sellise ajaga jõuan ehk uue asja valmis teha.

Kõik sai alguse sellest, et vaadates vana ja veidike räsitud heegeldatud päevatekki, otsustasin, et asi see uus ära teha siis on! Õues ju suvi ja nii mõnus on rannas või koduaias päevitustoolil neid detaile heegeldada.
Ostsin lõnga Karnaluksist ära ja panin paika plaani. Tahtsin näha, kas pingsalt planeerides ja end distsiplineerides on võimalik kiiresti üks suur asi valmis teha. Arvestasin, et iga päev peaks vähemalt 3 detaili heegeldama, et 40 päevaga päevatekk valmis saada.
Tegelikkuses osutus pehme angooralõng nii mõnusaks, et meetrid lausa jooksid sõrmede vahelt läbi. Kolm tükki päeva jooksul möödaminnes ära heegeldada oli täiesti jõukohane. Toon näiteks, et rannas jõudsin  mõni päev heegeldada 6 tükki, Rakvere-Tallinn-Rakvere autosõidu ajal kõrvalistmel 4 tükki ja sama palju jõudis ka ühe mängufilmi ajal valmis teha.
Kõik läks väga libedalt ja muude toimetuste-tööde kõrvalt saigi päevatekk täpselt kuu ajaga valmis.

Kõige lõpetuseks heegeldasin mõlemale poole äärde ananassi mustriga äärepitsi. See muster on mu lemmik.
Nüüd on isegi veidike kahju, et pole miskit heegeldada. Peaks vist värvi vahetama ja võtma ette uue voodi ning uue projekti.

STRATEEGILISED ANDMED:

Mõõdud 200x270 cm, üks detail 18x18 cm
Lõng Angora Gold 100 g/550 m
Hind Karnaluksist hulgi 1.71, tellides 2.08
Materjalikulu 27 tokki
Heegelnõel nr 4
Läbiheegeldatud 14 kilomeetrit ja 850 meetrit

Aega kulus täpselt kuu :)


9 kommentaari:

  1. Äärepits on eriti kaunis seal. Väga inspireeriv. Polegi sellel aastal veel heegelnõela kätte võtnud, ajad isu peale :)

    VastaKustuta
  2. Väga kaunis päevatekk. Olen mõelnud samuti sedasorti heegeldustööle, aga jube suur ja ajamahukas ikkagi.... Olen seni pidanud sobivaimaks lõngavalikuks puuvillast. Kas Sul on varem angooralõngast teki pesemise ja hooldamise kogemusi? H Saaremaalt

    VastaKustuta
  3. angooralõng on sarnane lambavillasele lõngale (ma olen sellest lõngast ka omale kunagi kampsuni kudunud). kuna eelmisel päevatekil oli ka villasest lõngast detailid sees, siis pesin seda päevatekki pesumasinas ja alati villase riide programmiga. pärast pressisin kergelt sirgeks. pidas hästi vastu ja ei juhtunud midagi!

    VastaKustuta
  4. Tänan vastuse eest. H Saaremaalt

    VastaKustuta
  5. Tere! Super ilus päevatekk. Olen ka mõelnud teha aga alati on asi jäänud mustri ja materjali valiku taha. Tekkis üks küsimus. Antud on päeva teki mõõtmed aga kui suur voodi ise on?

    VastaKustuta
  6. Keskpärane kaheinimesevoodi 160x200 :)
    No kui nüüd valiks mustrit, siis valiks kindlasti teistsuguse. Aga ikkagi ruudukujulise.
    Tol hetkel, kui alustasin heegeldamist autosõidu ajal, ei turgatanud midagi targemat pähe.
    Aitäh, iluste sõnade eest!

    VastaKustuta
  7. Tere! Kas jagate oma teki ananassi äärepitsi mustrit ka? Otsisin netist,aga ei leidnud.Tekk on väga ilus! Tänud ette!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere! Äärepitsi mustri kombineerisin ise. Googeldasin internetist ja leidsin midagi taolist ning kohendasin pisut.
      Kindlasti leiate midagi siit:
      https://www.google.ee/search?q=pineapple+crochet&biw=1280&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj7x-n8yJjKAhWFCywKHSWBA_wQ_AUIBigB

      Edu!

      Kustuta
  8. Väga väga ilus! Mind huvitaks hoopis, et mis mustri järgi need ruudud tehtud on?

    VastaKustuta