Lehed

pühapäev, 9. august 2015

Kuidas teha ise erinevaid silikoonvorme?

Leidsin ühe fotoseeria, kus proovisime teha ise silikoonvorme. Olin selle täiesti ära unustanud, et neid vorme võib ise edukalt kodus teha, kas siis kipskujukeste või lausa seebi valamiseks. Vormiandjaks võib olla ükskõik mistahes ese, mida on võimalik silikoonmassi sisse suruda.
Massi tegemiseks on vaja maisitärklist ja ehitussilikooni (püstoliliga kasutatav). Seda on soovitav teha kile või vakstu peal, sest seda on hiljem lihtne puhastada.
Hunniku maisitärklise peale tuleb lasta üks ports ehitussilikooni, täpset kogust on raske ette öelda. Nagu ka taigna puhul, kui jahu on palju, siis hakkab mass pudenema, seega peab ise ära tunnetama, et mass oleks mõnusalt pehme, et sinna sisse suruda mingi vorm.
Kui ese on massi surutud (eelnevalt igaks juhuks tärklisega üle määritud), siis hakkab silikoon juba veidikese aja pärast tahenema. Veel veidi ja siis saab vormiandja silikoonmassi seest välja võtta. Lõpliku tahenemiseni võiks aega anda ööpäev.
Järgmisel päeval võib katsetada kuidas vormid õnnestusid. Mina katsetasin betooniga. Merekarbid tulid ideaalseid, kuid roosivorm oli betooni jaoks liiga siiruviiruline ja õrnad õielehed murdusid otstest ära. Mingi muu mass ehk seep sobib sellisesse vormi.

Kahjuks pole tulemust võimalik näidata, sest aasta tagasi kui katsetasin, unustasin pildistada. Üks on kindel, et tärklise ja silikooni kokku segamisel saab ise teha omale vajalikke vorme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar