Lehed

pühapäev, 23. august 2015

Suvine mosaiik: elutoalaud, taburett, kuumaalus ja koniämber

Kus siis suvel kõige parem mosaiiki teha on kui õues. Päike kõrvetab, higi voolab, ise muudkui toksid omale kive valmis ja õhtuks oled pruun ning asi ka tehtud!

Tänu Merje väikesele taganttorkimisele sai ükspäev ette võetud  mosaiigitöö. Merje ise tuli muidugi elutoalauaga kohale, kuid arvas esiti, et ei tea kas ikka hakkab seda timmima, sest tundub liiga suur amps olevat. No kahtlusteks polnud ruumi ja koos visandasime arhailise mustri motiivid lauale. Merjel on köögis suur rahvusmotiivis mosaiiksein ja rahvusornamendi ülekandmine elutuppa on igati paslik. Või siis leiab laud oma koha maamajas.
Töö oli loomulikult mahukas, kuid teised seltsilised, kes jälgisid algul meisterdajate tööd, hakkasid ka vaikselt kampa ja õhtuks oli kift lauaplaat laotud. Nüüd jääb vaid oodata, millal Merje selle töö lõpuni teeb.
Sille vedas kohale väikese taburetikese, mille talle poja oli tööõpetuse tunnis teinud. Ta arvas, et kui mosaiik peale teha, siis saab sellest hoopis äge lillealus. Sille peamine ülesanne oli mosaiigitangidega töötamine, et kujundada lillede ümaraid vorme. Tal õnnestus igatahes käele väike rakk tekitada. Ega see tangidega töötamine kerge pole :)
Maila hüppas ka läbi ja tema mitu aastat tagasi valminud kuumaalus sai kenasti vuugitatud ning nüüd ta saab oma vesiroosiõielise aluse käiku lasta.
Mis mina siis tegin? Mõttelagedus oli peal. Ei tulnud ühtegi kuldset ideed, kuid tänu sellele võtsin ette suitsukoniämbri, mis oli tavaline värviämber ja tõesti kole. Nüüd on seda koledust ehk veidike vähem.
Ja hea, et Kadrinast sushit toodi - hea oli vahele ampsata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar