Lehed

laupäev, 1. august 2015

Ajalehest kausi pusimine video järgi - mis sest tuli?

Olete ju näinud internetis imelisi fotosid mingitest asjadest, millel juures ka õpetus kuidas seda teha. Mõni on tõesti väga lihtne töö, kuid mõni - vajab kõvasti harjutamist, et välja tuleks.

Kui Liimalas puhkasime, siis pakkusin, et prooviks vanapaberist kausse teha. Keera aga ajaleht torusse ja hiljem rullita ära ning lükka vormi. Valmis. Õpetust, kuidas paberkaussi teha, vaatasin Youtube videost:


Suurest kausist leidsin pildi google abil.
Et mis siis tegelikult välja tuli?

Pabertorude rullimisele kulus omajagu aega. Seejärel hakkasime neid torusid omavahel kokku keerutama, et tekiks alus, mida hiljem kausiks vormida. 
Ei tea milles probleem oli, kuid kõigil juhtus see üks ja sama lugu - rull ei tulnud piisavalt tugev ja tihe ning kui käest libises, siis valgus laiali. Piiksuga sõnu tuli kõigil suust, sest see oli kuidagi täielikult mõttetu töö.

Peale mitmetunnist vaeva, oli minu lõpptulemus selline. Päris masendav :)
Kuid ega ei visa hing ei tahtnud niisama suure vaevaga tööd nurka visata aga unistus suurest paberkausist tuli seekord kõrvale heita. Valmis sai imetilluke kausike ja kuumaalus, mis sobib mikrouunis soojendatud toidunõude alla.
Merje, kes on alati meie hulgast kõige kiirem ja kõige produktiivsem, vaatas eelmisel päeval meie ponnistusi pealt ja otsustas sama protsessi järgmisel päeval läbi teha. Kõik kordus ja lõppkokkuvõttes sai ka temal valmis ainult väike kauss.
Vähemalt sai järgi proovitud ja ma arvan, et viga oli selles, et torud olid liiga peenikesed ja paksud. Oleks pidanud ehk tegema õhemast ajakirjapaberist ja torud keerama peenematest paberribadest. Kes teab, võib-olla proovib veel kunagi...


.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar