Lehed

esmaspäev, 14. märts 2016

Pehmed padjad vanadest kampsunitest


Mida teha vanade kampsunitega? Mõni on tõesti nii kena koemustriga ja heast ning mõnusast lõngast, et ei raatsi ära visata ning tõstad kas ühelt riiulilt teisele või kaltsukotti ning tagasi.


Idee teha kampsunitest hoopis padjakatted, pole uus, kuid see on väga nutikas lahendus taaskasutada kudumeid ja teha neist tõeliselt ilusad ning praktilised sisekujunduselemendid.


Minu õde võttis selle projekti ette. Tema sai selleks lükke hoopiski ühes taaskasutuspoes, kus kampsunid olid kõik allahinnatud. Sealt ta krabaski enam-vähem omavahel sobivad kudumid.

Kui esialgu tundus kokkuõmblemine lihtne olevat, siis tagantjärgi ütles ta, et õmblemise ajal on oht horisontaalkülgedel lokkima hakata ja kogu õmblus jääb inetu. Õde korjas silmad heegelnõelaga kokku ja ta ei kahetsenud hetkekski, et raatsis aega kulutada. Veel ütles ta, et kõik küljeõmblused tuleb kas äärestusmasinaga või siksak pistega üle käia. Siis ei teki olukorda, kus et silmad võivad hakata välja venima või hargnema.
 

Et igas käsitööd armastavas majapidamises on hulganisti nööpe, siis padja tagumisele küljele tuli nööbiliist. Nööbid ei pea olema kõik ühesugused, just sarnaste ritta ladumine teebki padja vahvaks.



Üks padi sai aga väikesed roosinööbid. Tegemist on ise kangast keeratud lilledega, millel taga haagis. Vajadusel saab alati need eemaldada, näiteks kui padjakate vajab värskendamist.


Põhjamaa kodusse sobivad sellised padjad väga hästi, kas siis kaunistamaks sohvat või voodit, kus soojendavad mõnusasti pererahva küljealust.




2 kommentaari:

  1. Ma juba mõtlesin, et kas sa ka siis kohe samal päeval läksid padjaõmblemis lainele, kui ma õmblemas teil käisin :D

    VastaKustuta
  2. Sa panid masina ära ja seda on nii raske riiulist välja tõsta. :)

    VastaKustuta