Lehed

teisipäev, 10. september 2013

Triibutamine ja täpitamine lambil


Järjekordne hea leid kaltsukast oli kaks ühesugust Ikea lampi. Mõlemad olid kenasti töökorras, kuid lambivarjud olid ilmselt kuhugi jalutama läinud.


Lambid on keraamilised, kaetud sinise glasuuriga. Jube värvitoon, kuid algul ei tekkinud targemat mõtet ka millega võiks üle värvida. Ei tahtnud akrüülvärviga katta, sest pind on libe ja siis tekib oht, et vastu minnes võib värv kergelt maha kooruda.


Sinine värv häiris ikka väga ja otsustasin selle mahendamiseks valge kontuurvärviga mustri peale teha.


Kui sinna otsa pistsin lambivarju, mille samuti sain kaltsukast ning millel vahetasin varju ära, siis lõppkokkuvõttes ei tundunud see sinine enam nii häiriv.


Peale esimese lambi täpitamist ja joonetamist möödus tükk aega enne kui võtsin teise lambi käsile. Samal ajal ma uuendasin kappe. Üheks värviks oli lilla, ma ei teagi milleks see täpsemalt mõeldud oli, kuid peale kuivamist jättis värv hästi tugeva pealispinnaga ja pind jäi väga läikiv. Nagu glasuur. Tõmbasin ühe kihi lambipotsikule peale ja üllatavalt jäi see väga kena. Just selline mulle meeldib.


 Nüüd tuleb hoogu võtta ja sinisel lambil siiski kõik maha kraapida ning ka lillaks värvida. Siis nad sobivad ühte tuppa...










8 kommentaari:

  1. Kaunid lambikesed! Pitsi-idee on väga hea, teeks kohe järgi, kui pitsi leian :)

    VastaKustuta
  2. Väga uhked lambid! Mulle hullumoodi meeldivad tegemised "rubriigist" vanast uus.

    VastaKustuta
  3. Ülle, mulle ka. Sellepärast ma muudkui lappan mööda kaltsukaid käia, et ikka leiaks meisterdamismaterjali.

    VastaKustuta
  4. Sama siin, pidevalt kaltsukates põnevate materjalide jahil :)

    VastaKustuta
  5. Väga kaunid lambid!

    VastaKustuta