Lehed

kolmapäev, 18. september 2013

Pitsimustrid lõikelaual


Nädalavahetusel oli taaskohtumine õega. Et õhtune aeg pelgalt lobisemise nahka ei läheks, siis mõtlesime naisperega igaüks omale kaunis lõikelaud teha.

Idee saime me ühelt väga healt vene leheküljelt Jarmarka Masterov, kus teemaks oli "veneetsia pits lõikelaual". Lõikelauale oli kombineeritud erinevaid tehnikaid nagu salvrätitehnika või dekupaaž, pitsitrükk ja kraklee. See kõik kokku jäi meie arust fantastiliselt kena ning me otsustasime järele proovida.


Vajalikud materjalid on: lõikelaud, akrüülvärvid, plastikpits, teip, lakk, salvrätikud. Kraklee tegemiseks on vaja kaheosalist krakleelakki.

Lõikelaual tuleb esmalt tagumisel poolel teibiga ääred ära katta, et värv ja lakk ei satuks sinna, kus hakkab toidutegemine toimuma. Peale seda tuleb laud heleda akrüülvärviga üle kruntida. Nüüd tuleb teha ka valik salvrätiku pildi osas ja peale akrüülvärvi kuivamist tuleb pilt kinnitada lakiga lõikelauale.


Järgmine etapp on pitsi kandmine lõikelauale. Kasutada võib ka paberist pitsilisi tordialuseid, kuid selle muster on suur ja ei jää lõikelaual piisavalt õhuline. Seega valisime plastikpitsi, mis on ostetud kodutarvete poodidest. Teiseks on seda peale pesemist hea taaskasutada.

Pits tulebki asetada ühte serva, pintsli või shvammi abil tuleb värv peale tupsutada. Kes soovib võib seda protseduuri peale värvi kuivamist veelkord korrata, kasutades juba kuldset värvi.


Lõpetuseks tuleb teha lõikelauale krakleelakiga murendused. Meil ei olnud kaheosalist krakleelakki ja tänu sellele läks kogu katsetus lörri. Üheosalisega jäid need praod lausa jubedad ning peale teist katsetust otsustasin ma krakleelakiosa maha lraapida. Ilma jäi etem.





Nüüd veel kogu töö veekindla lakiga üle lakkida. Lasta kuivada ja siis alles eemaldada teisel poolel töö alguses kinnitatud teibiribad.

Tegemist on kahefunktsionaalse lõikelauaga, kord on pilt seina peal, kord on perenaise abiline.

Kogu töö lõpetamiseks tuli ka vardal paar ringi silmuseid läbi lüüa:)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar