Lehed

teisipäev, 24. september 2013

Perenaisel peab korralik põll olema!


Aasta tagasi sügisel käisime Saksamaal, ikka õel külas. Õde on mul selline, kes armastab süüa teha ja kes on üleüldse väga puhas inimene. Ta teeb süüa alati põll ees. Ja õige ka, sest siis ei satu mitte üksi rasvaplekk sinna kuhu see ei peaks.

Eelmine aasta ta andis mulle ühe musta põlle ja väljaprinditud vähi pildi. Et võib-olla on me mammal aega tikkida ja teha seeläbi omanäoline põll. Ema, kes muidu ikka vahel tikib, lubas mõelda ettepaneku peale, kuigi peale lillede ei ole ta madalpistes midagi muud teinud. Juhtus nii, et talv läks kuidagi kähku mööda ja niiti ning nõela polnudki mahti kätte võtta. Kevadel tulid aga muud tegemised peale.


Tahtsin aga õele nii kangesti ikka head meelt teha ja tema soovitud pildi põllele saada. Uurisin ka masintikandite hindasid, kuid need osutusid liiga kõrgeks. Pildi peale trükkimiseks oli see jälle kehva kvaliteediga.

Egas mul ei jäänudki muud üle, kui tarisin ema juurest tikkimisniidid koju. Mõtlesin, et proovin siis ise ära kavandi järgi tikkimise. Ausalt öelda mulle see töö ei ole kunagi istunud. Kohutavalt palju peab keskenduma ja töö läheb nii aeglaselt edasi. Lõpuks oli mul sõrmes auk, kuhu nõela tagumine ots kippus kogu aeg sisse minema.


Lõpptulemusega jäin rahule, sest ma ei kasutanud tikkimisraami ja töö ei kiskunud käes tikkides väga krimpsu.

Nüüd sügisel, kui sõitsime taas Saksamaale, oli ikka väike ärevus sees küll. Tahtsin teada, kuidas õele minu pingutused meeldisid. Meeldis küll. Lausa üllatus, et ma sellise tööga hakkama sain.


Kui tuju oli juba hea, mekkisime ka värsket veini, mis peale käärimist olid pudelitesse villitud ja ootasid korgitamist. Selliseid lahtiseid veinipudeleid müüdi veinikeldrite juures ja ka toidupoodides. Noorvein, nii seda nimetatakse, on magus ja hästi pärmine. Seda limpsid nagu mahla, kuid liiale ei tasu minna, sest kraadid teevad oma töö. Lisaks küpsetasime noorveini kõrvale Saksa traditsioonilist sibulapirukat.

Just nende toredate asjade pärast tasub alati sügise alguses võtta reis Saksamaale.


4 kommentaari: