Lehed

teisipäev, 12. juuli 2016

Mida teha kui samasugune kleit tuleb vastu?


Alles hiljuti viskasid raadio hommikuprogrammi mehed nalja juhtumi üle, kus riigitelevisoonis juhtus kahel naisajakirjanikul olema eetris ühesugused kleidid. Kogemata. Nad küll tõdesid, et oli ilus kleidivalik, kuid pigem aasisid selle üle, et kuidas on võimalik nii suure kaubavaliku seast valida kaks ühesugust kleiti.

Mina muidugi tean. Eestlased on suhteliselt truud oma kvaliteetsetele rõivabrändidele ja nii tehakse valik enamasti ühtedest ja samadest poodidest. Ükskord oli teleris näha kuidas üks õmblusfirma kasutas ühel hooajal taftkangast ja naistel oli seljas samast riidest küll seelikuid, küll kleite. See ei olnud ilus.


Pääsetee sellistest apsakatest on soetada omale rätsepa- või disainerriided. Kui mõni arvab, et see on väga kallis, siis ega see nii kõrge hind ka pole originaalsuse ja ainuomasuse eest. Pigem on poeriietel, mis tuleb masstoodanguna, sageli küsitavalt kõrge hind.



Kui ma vaatan Rakvere disaineri Monika Uldrichi loodud Monerili rõivakollektsiooni, siis mõtlen, et selliseid riideid ei saa eal mitte kusagilt. Tal on nii kindel oma upcycled/recycled (taaskasutus) rõivastiil, mida on näha erinevate hooajariiete peal. Ühes postituses ma kirjutasin juba korra, kuidas ta järsku tuli ilmarahva ette moedemonstratsiooniga ja tekitas oma riiete vastu nii suurt huvi.



Siis jäigi nii paljudel õhku küsimus, et tahan ka, kust saaks? Nüüd võttis Monika käsile idee ja ta teeb oma ateljee avatud päeva. Juba sellel neljapäeval. See toimub Rakveres Tallinna tänaval Kurva Kodu esimesel korrusel, kus kõik on õdusalt sisustatud ja riided huvilistele laiali laotatud. Ise ta on ka terve päev kohal ning kella 18.30 ajal teeb väikese rõivaesitluse. Siis räägib ta ka oma taustast, materjalivalikust ja kust saab inspiratsiooni.




Kogu üritus saab olema salongistiilis, külla oodatakse kõiki ja kaasa võib haarata ka sõbranna. Külalistele pakutakse kohvi ja kooki.



Kui keegi leiab, et see stiil talle hästi istub, aga pole parajas suuruses rõivast, siis disainer võtab koha peal ka mõõdud ja saab tellimuse esitada.





1 kommentaar:

  1. Nii ägedad riided! Väga andekas naine. Kahju, et minna ei saa, aga inspireerib oma riidekappi küll üle vaatama ja niite-nõelu välja otsima.

    VastaKustuta