Lehed

reede, 29. juuli 2016

Kuhu tasub minna: Haapsalu Talumehe kõrts pakub head sööki ja puidust ilu



Ma ei tea kuidas teil, kuid minul läheb väljasõitudel alati kõht tühjaks ja toitu tahaks maitsta mingis kohalikus toitlustuskohas. Sageli on ka nii, et ei viitsi ennem kodutööd teha ja siis ei tea kuhu minna. Nii ongi kaks varianti, kas astud suva järgi esimesse kohvikusse või tuleb kähku guugeldada ja uurida infot.


Netist võib leida arvustusi toitlustuskohtade kohta. Üldiselt võtavad toidumaitsjad ette peenemad kohad või restoranid. Väga hea, sest seal on kindlasti hea toitu nautida, kuid kus sageli mees kõhtu korralikult täis ei saa.


Suvine Haapsalu on imeline ja seal välikohvikutest puudust ei tule. Jäime oma seltskonnaga ühe väga meeldiva koha juures seisma, et uurida menüüd. Õnneks on paljudel kohtadel väljas menüü, osadel isegi koos hindadega. Nii sai ruttu selgeks, et koht oli oma hinnaklassiga orienteerunud pigem väliskülalisele, seega põikasime kohe üle tee uurima, mis Talumehe kõrtsil restorani vastu on panna.


Kohe hakkas silma, et õues olevad lauad on külastajatega täidetud, kellel ees päris ilusad toiduvaagnad. Esmalt uurisime seest, kuidas neil toidu tellimine toimub. Välismaalastele oli eraldi menüüd, kolmes keeles, mis eraldi köidetud vahvast puust alusele.


Vaadiõlu oli hea, suupiste toodi ruttu, pearoog ka. Teenindaja vabandas, et neil sai marineeritud kõrvits otsa, aga sellest ei tundnud keegi puudust.

Kui jätta toiduosa kõrvale, siis minu tähelepanu pälvis kõrtsi interjöör.






Baarman ütles, et kogu kujundus ja stiil on peremehe enda loodud. See oli hästi puidune, dekoratsiooniks vanaaegsed asjad ja vürtsiks humoorikad lausekillud.




Puidupõletust oli paljudel asjadel, aga selgus ka, et peremehe teine äri oli seotud graveerimisega.



Kogu omapärased keraamilised nõud olid spetsiaalselt lastud kõrtsi tarvis teha.



Lõppkokkuvõttes võib öelda, et toit oli hea, teenindus kiire ja hinnad mõistlikud. Seda kinnitas ka tipitünni jäetud raha.

Interjöör hubane ja omapärane. Sinna tasub teinekordki minna.




3 kommentaari:

  1. Mul on selle kohaga risti vastupidine kogemus. Aga eks kõik õpi ja arene ;)

    VastaKustuta
  2. Minu lemmikkoht Haapsalus !!!
    Meeste peldikus olev silt seinal "Härrased, palun astuge lähemale, teil ei ole nii pikk kui arvate" :P

    VastaKustuta
  3. Peab nõustuma, et üks meeldiv paik Haapsalus!

    VastaKustuta