Lehed

laupäev, 26. september 2015

Magamistoa remont: kokku miksitud tualettpeeglilaud


Tegelikult sai kõik alguse ikka jälle vanast heast Võru sektsioonkapist, mille detaile olen ka varem koju tuuninud. Tegin sahtlitega kapiosast juba aastaid tagasi magamistuppa kummuti - värvisin valgeks, panin sinna-tänna mõned liistud ja lisasin uhked jalad (mis tuli vahepeal ära kruttida, sest ühele teisele mööblitükile oli just selliseid vaja).


Enne magamistoa remonti keerles kogu aeg mõte, et on vaja ühte suurt tualettpeeglilauda, kus on mõnusalt panipaiku ja saab ka laua peal asjadega laiutada. Võtsin ühest mööblifirmast pakkumise, aga hind tegi täiesti nõutuks. Pealegi ei olnud neil võimalust lauale selliseid jalgu teha nagu öökappidel on. Kui kauplesin hinda alla materjali osas, siis nemad oma kvaliteedi hoidmise nimel seda ei teinud. Täiesti arusaadav.

Olin jälle nullpunktis. Vaatasin enda joonistatud tualettpeeglikavandit ja siis tuligi lõpuks see tõuge, et tegelikult saaks materjalide kokkumiksimisel ka ise laheda mööblitüki teha.


Kuna kummutiosa oli juba olemas, siis jäi veel juurde monteerida ägedad nikerdatud jalad, mis õnnestus Saksamaalt ühelt kirbuturult saiahinnaga osta. Kummutil värvisin sahtliliistud kuldseks, mille kulutasin servadest ära.


Lisaks kleepisin sahtliosas olevad roosipildid üle nepaali- ja savrätikupaberiga ja lisasin keraamilised nupukesed. Sahtlipõhjadesse kleepisin ka värskuse andmiseks tapeedi.


Nüüd jäi veel juurde mõelda lahendus, kuidas monteerida kummuti peale lauaplaat ja teha küljeossa jalad. Eks sai mehele idee ette vuristatud, kuid talle ei meeldinud see, et ma ei läinud lihtsamat vastupanuteed ehk oleks ostnud ühe suure lauaplaadi ja olekski lauaosa valmis olnud. Ei, mina tahtsin, et lauaplaat oleks ääristatud omakorda laudadega, et jääks mulje nagu lauaplaat oleks raami sees. Lõpuks ta nõustus mu sooviga.


Ükskord nägin Huljal Vikerkaare poes mingit puust nikerdatud nuia. See oli sümmeetriline täiesti arusaamatu asi. Minul tekkis jälle mõte, et kui see pooleks saagida, siis saab sellest jälle ägedad jalanupud. Nii sai ühe vana musta värvi lauajalgadele need nupukesed otsa monteeritud. Küljeosale kinnitasime ühest ägedast kodupoest ostetud puidust kandilise pitsplaadi, mis oligi ilmselt mõeldud koduseks sisustuselemendiks.


Lisasime veel ühe sahtliosa ka istumiskohale ja kõik kokku tuligi peaaegu selline laud nagu ma algselt kavandasin.



3 kommentaari:

  1. Uskumatult äge. Ja kuidas sul fantaasia töötab, super! Ma elus poleks seda nuia vaadates mõelnud, et oh, teeks sellest lauajalad :)

    http://sekkarileiud.blogspot.com.ee/

    VastaKustuta
  2. Õudselt vahva asi. Puutöö tundub sul ka juba käpas olevat. Olen sulle ikka veel võlgu selle paksu villase kanga. Kõik vabad nädalalõpud veedan aeda korrastades ja mujale ei jõua. Ma pole siiski unustanud.

    VastaKustuta
  3. Igatpidi leidlik ja isikupärane lahendus!

    VastaKustuta