Lehed

laupäev, 12. september 2015

Lilled pistetud küünlasse


Tegemist on jälle huvitava tehnikaga, mida me Kirstiga üritasime läbi katsetada. Nägime Pinterestis mitmeid pilte, kus küünaldel olid lilled. Kuigi konkreetset juhist me ei leidnudki, kuidas neid sinna peale saada, siis siit ja sealt infot noppides proovisime kuidas asi töötab.
Lillede küünlale kinnitamine toimub kuumalusika tehnika põhimõttel. Nagu saab salvrätikupilte kuuma lusikaga siluda küünlale, nii saab ka sedasi lilledega teha ehk küünla kohal tuleb supilusikas kuumaks kütta ja koheselt küünlale asetatud pildist üle siluda. Küünlavaha hakkab sulama ja kinnitabki pildi küünlale. Lihtne! :)

Esmalt korjasin aiast lilleõisi, mis olid suhteliselt lamedad. Seda just seetõttu, et kui taga on nupuosa, siis on lille väga raske küünlale kinnitada.


Algul katsetasin toorete lilledega. Midagi nagu õnnestus ka ja kaugelt vaadates polnud ju küünlal vigagi, kuid lähedalt vaadates oli nagu kuumaastik. Toores ja habras lilleõis hakkas kuuma lusika all kärssama ja tõmbas lille rulli - seega see asi ei töötanud. Järelikult pidid lilled olema kuivatatud.

Leidsin internetist kuidas teha kiirkuivatust: õisikud laotada salvrätiku vahele, raskuseks tuleb panna kas klaas- või keraamiline plaat, seejärel mikrouuni paariks minutiks kuivama. Õnnestus väga hästi, sest paari minuti järel olid lilled peaaegu kuivanud. Kirsti arvas, et samamoodi võib teha ka triikrauaga. Lased salvrätikuvahel olevad lilled kuuma triikrauaga kergelt üle. Peaks ju toimima!


1 kommentaar:

  1. Ohsaa, kui hea idee! Seda proovin ma ise ka, ma täiega armastan kuivatatud lilli, kuid pole osanud eriti väljundeid leida nendele.

    VastaKustuta