Lehed

teisipäev, 5. märts 2013

Imelised Pebeo efektvärvid


Kunstitarvete poes on värvivalik nii lai ja tooteid nii palju, et ei teagi mida kõike nendega teha saab.

Hea, kui saab ennast kusagile töötuppa registreerida, kus toimuvad tutvustused. Kuna Rakveres kunstitarbeid edasimüüvad kauplused korraldavad miskipärast väga vähe presentatsioone, siis peab väga tänulik olema Põhjakeskuse töötoale, kus igal nädalal saab midagi uut õppida. Näiteks õpetati mitmel nädalal Pebeo efektvärvide kasutamist.



Õigemini on tegemist Pebeo Fantasy Prisme värviga, mis on lahusti baasil kärgstruktuuri tekitav läbipaistmatu läikiv lakkvärv. Selle abil saab katta pea kõiki pindasid ja mille tulemusel saab ese täiesti uue välimuse.

Pebeo värvidega on näiteks hea katta ehtetoorikuid, millele hiljem tuleb kristallvaigust katte peale.



Tilgutades eseme pinnale hakkavad värvid omasoodu mängima ja tekivad huvitavad, täiesti ettearvamatud mustrid. See mis on alguses ei pruugi lõpptulemusena olla, sest kogu kuivamisaja toimub värvide segunemine. Nagu juhendaja Malle Kaarmann ütles, on see värv inimestele, kellele meeldib vaadelda (fantaseerida).




3 kommentaari:

  1. Tere, huvitavad tööd, olen ise ka vaikselt uurinud, et mis huvitav toode, kuid pole aru saanud, kas pean neid värve lahjendama või on see lahjendi kirjas selleks, et puhastada töövahendeid?

    VastaKustuta
  2. Neid värve ei pea lahjendama. Nad on suhteliselt vedelad. Teineteise sisse tilgutades tulevadki välja omapärased tekstuurid.

    VastaKustuta
  3. Neid värve ei pea lahjendama. Nad on suhteliselt vedelad. Teineteise sisse tilgutades tulevadki välja omapärased tekstuurid.

    VastaKustuta