Lehed

teisipäev, 4. detsember 2012

Jõululaadad ja jõulupühad


Pühapäeval algas siis tõeline jõuluaeg pihta, mis üha enam annab märku, et tuleb hakata mõtlema jõulupühadele ning -kinkidele.

Jõuluajaga hoogustuvad ka jõululaadad, kust käsitöölised loodavad aasta parimat tulu teenida. Jah, miks ka mitte osta käsitööd hindavale inimesele jõulukingituseks üks kaunis kodumaine ese. See on ju kordades etem kui mingi Hiina plönn.

Rakvere reaalgümnaasiumis on tore traditsioon detsembris korraldada õpilastele jõululaat, kus lapsed ise saavad müüa ja osta. Nagu ikka, mis enamasti kaubaks läheb, on söök. Nii leiab paljude laste laudade pealt muffineid, vahvleid ja mida kõike veel. Käsitöö poole pealt on muidugi kõige populaarsemad ehted. Kuna materjalivalik on lai, siis on ka tegijaid päris-päris palju.


Mõlemad lapsed otsustasid laadal osaleda ning panid nimed kirja. Kui kodus küsisin, et mida te siis ka müüma hakkate, kõlas vastuseks - küll sa midagi kokku kraabid. Nali naljaks, kuid ega nii lihtsalt ikka ei pääse küll - vanem tüdruk hakkas nädalavahetusel pärlitest ehteid ja kotikaunistusi meisterdama, väiksemale tüdrukule lükkasin jõulukaartide materjalid ette - lõika ja kleebi.

Laat oli edukas ja lapsed said päris hea taskuraha. Hea seegi, sest jõulukinkideks ei pea ma raha neile andma.























2 kommentaari:

  1. Vau, kas kõik need kaunid jõulukaardid on selle pisikese neiu tehtud?!

    VastaKustuta
  2. eks me lõppkokkuvõttes koos tegime, ega jah lastel pole nii palju kannatust ühe asjaga tegeleda...

    VastaKustuta