Lehed

pühapäev, 9. detsember 2012

Geelküünalde valmistamine


Geelküünlad põlevad kuni kaks korda kauem kui sama suured tavalised küünlad. Erinevate kaunistuste abil on neile võimalik anda väga dekoratiivset ja põnevat välimust.


Geelküünalde valmistamiseks on vaja:
• küünlageeli
• geelküünla küünlatahti
• metallist või klaasist nõud geelküünla massi sulatamiseks
• veevanni ja pliiti (või ahju)
• termomeetrit
• plastikust või metallist lusikat
• värvainet, aroomi ja mittepõlevaid kaunistusdetaile
• anumat geelküünlale

Tükelda küünlageel väiksemaks ning aseta veevanni sulama. Geelküünal sulab aeglasemalt kui küünlavaha. Kindlasti ei tohi geelküünalt sulatada otse pliidil, kuna tekib süttimisoht.

 
Geelküünal hakkab sulama umbes 80 kraadi juures ja sobiv valamistemperatuur on 95-100 kraadi. Geelküünla massi võib asetada ka külma ahju ja lasta ahjul kuumeneda 100-
120 kraadini kontrollides geelküünla temperatuuri. Aeg-ajalt võib geelküünla massi ka ühtlasema tulemuse saamiseks segada.

Värv ja lõhn lisatakse kui mass on vormi valamiseks valmis.

Vormiks sobivad mitmesugused mittepõlevad nõud - klaasid, kruusid, lillepotid.

 
Taht asetatakse vormi põhja enne massi vormi valamist. Selle võib fikseerida kaunistusdetailidega -liivaga, kivikeste, klaashelmeste vms mittepõlevaga. Tahi võib fikseerida ka liimitäpiga.

Vala mass klaasi hästi aeglaselt. et vältida mullide tekkimist. Rohkem mulle jääb massi sisse ka siis kui küünlageel on madala temperatuuriga.

Kihilise geelküünla valamisel tuleb eelmisel kihil lasta enne järgmise pealevalamist tahkuda.

Allikas: www.hobipunkt.ee

3 kommentaari:

  1. Ma väga tahaks Sinu juures neid geelküünlaid tegema õppida , ehk võtad ikka plaanidesse?
    Janne

    VastaKustuta
  2. Võib-olla siis veebruaris, annan teada..

    VastaKustuta
  3. Otsisin ja uurisin, aga ei leidnud vastust enda küsimusele. Milline on eraldi taht just geelküünlale?
    Küsin veel, kas kaunistused (kujukesed, merekarbid jms) tuleks eelnevalt geeli sisse kasta või ei ole oluline?
    Aitäh :)

    VastaKustuta