Lehed

teisipäev, 24. jaanuar 2012

Traadiga heegeldamine

Olen korduvalt vaadanud ehteid, mis on traadist heegeldatud, olgu need käevõrud, kõrvarõngad või ripatsid. Mulle nad meeldivad ja soov neid ise proovida teha on olnud juba mõnda aega. Ka erinevat traati ehete valmistamiseks ostsin möödunud aasta kevadel Helmehaldjast. Osad traadid erinesid sellest mida ette kujutasin ja nii need vedelesid traadikarbis. Ootasid oma päeva.
Eile raamatukogus hakkas uute raamatute riiulil silma Eveli Kauri raamat „Käsitöö päevik“. Olen seda raamatut varem ka sirvinud raamatupoes, kuid hinna tõttu pole seda soetanud. Nüüd oli hea võimalus seda laenutada ja süveneda autori blogi parimatesse paladesse.
Palju ilusat käsitööd ja väga südamlikud kirjutised  - nii võib iseloomustada seda raamatut. Peatükis „Traadist ehted“ õpetatakse väga üksikasjalikult traadiga heegeldamist. Otsisin üles ühe oma pehme musta traadi ja haarasin täiesti suvalise jämedama heegelnõela. Ripatsi heegeldasin raamatus näidatud mustri järgi, kuid kuna detail tuli suur, siis kõrvarõngaste heegeldamisel kombineerisin juba ise sammaste ja kinnissilmustega. Hiljem põimisin pärlid traadiga ehete peale.
Komplekt jäi ilus ja õhuline. Ostan kindlasti ka peenemat traati ja proovin ka koos helmestega heegeldamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar