Lehed

pühapäev, 22. jaanuar 2012

Pitsi- ja pakutrükk

Neljapäeval õnnestus pääseda Rakvere Loovuskeskuse taaskasutuse tasuta õpituppa, kus seekord õpetati pitsi- ja pakutrükki.

Koolituse läbiviija Jule Käen-Torm tutvustas mustrite erinevaid võimalusi kangale trükkimisel. Et üheks teemaks oli pakutrükk, siis kohapeal sai igaüks valmistada trükipaku. Seda sai teha kartulist, kuid oli ka võimalus teha korgist. Kõik läksid lihtsama vastupanu teed ja kasutasid esimest varianti.

Seejärel katsetati erinevate värvitoonidega trükipakuga trükkimist.

Ise olin nii ametis meisterdamisega, et eriti ei jõudnud jälgida kuidas teistel läks. Ühel hetkel hakkasid kõik usinasti kaasavõetud rõivaid kotist välja võtma ning katsetama erinevate valikus olnud pitsidega.

Koolitusel oli välja pandud ka ehtsaid trükipakke - peenelt välja voolitud mustriga, mis Jule tõi kunagi Indiast.

Nende abil sai väga kenasid mustreid kombineerida.

Tubli töö tulemusel valmis rida ilusaid töid, kus kasutati ära nii pitsi, trükipakke, kuid ka puulehti. Uue ilme said paljud kasutatud ja ühevärvilised särgid, seelikud, poekotid, laualinad jne.









Ütlen ausalt, et minul pitsiga trükkimine eriti ei õnnestunud. Selleks on vaja rohkem aega ja katsetamist, et pitsimuster korralikult ja puhtalt kangale jääks. Seevastu pakkus koolitaja abilisena kohal olnud Sirje katsetamist spreivärviga. Kuna pluusest eriti kahju polnud, siis mõtlesin, et tuleb mis tuleb!

Hiljem lisasin särgile tekstiilivärviga veel mõned lehed ja südamekesed ning õmblesin kaunistuseks sinna-tänna mõned nööbid. Jäi väheke teistsugune!
Lõbus oli ja ka kogemusi sai. Nüüd jääb endal vaid veel katsetada ja korralikult ning rahulikult trükipakke lõikuda.

Erinevaid katsetusi saab vaadata ka Facebookist:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.154373641307351.38226.119352651476117&type=3

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar