Lehed

laupäev, 3. september 2011

Ajakirjad korda

Kõiki ajakirju ma alles ei hoia, vaid neid, millest hiljem võib lehitsedes mingeid ideid leida.

Aastaid kogutud ja raamaturiiulisse pandud ajakirjadevirn ähvardas ükspäev laiali laguneda. Tuli mõelda, kuidas nad ära sorteerida ja ära arhiveerida.


Et elame tarbimisühiskonnas, mis toob kaasa palju igas suuruses pakendeid, siis tasub alati mõelda kuidas taaskasutada asju. Tegelikult jäi minul juhuslikult neli peaaegu ühesuurust pappkarpi alles. Ideaalsed panipaigad ajakirjadele!


Decoupage või salvrätitehnika on ideaalne moodus esemete kaunistamiseks. Ettevalmistusprotsess võib küll pisut aega võtta, kuid tulemus on hiljem seda väärt.

Kõigepealt lõikasin karpidel üleliigsed servad ära.

Seejärel värvisin mitmeid kordi valge akrüülvärviga üle, et alt ei hakkaks reklaam läbi kumama.

Andsin servadele väheke värvi aga see on maitseasi, igaüks toonib karpe oma kunstiande piires. 

Nüüd, kui ettevalmistused salvräti peale kandmiseks on tehtud, võiks läbi mõelda see lõpptulemus. Tuleb otsida sobivaid salvrätimotiive, neid välja lõigata ja "kuivalt" muster paika panna . Minul oli kodus mingi kogus inglitega salvrätte. Salvrättidel oleva raamistiku kasutasin ka karpidel ära, inglikesed panin keskele ja äärtesse hõljuma.

Kui lakk, millega motiivid said kinnitatud, on ära kuivanud, siis läike andmiseks võib veelkord kogu karbi üle lakkida.

Mina tegin karbid ajakirjale Kodukiri. Et raamatukogus oleks parem ülevaade ajakirjadest, siis kopeerisin karbi välisküljele ajakirja nime.

Ikka ja jälle - kleepimine, lakkimine.

Töö valmis! Avastasin hiljem, et laiematesse karpidesse sobisid ideaalselt Kodukirja vanemad numbrid, mis olid pisut suuremas formaadis.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar