Lehed

laupäev, 18. juuni 2016

Kiired kunstnikud - kuidas nad seda teevad?


Lugesin mõnda aega tagasi uudist Maria Simsonist, kes maalis uue luksushotelli jaoks poole aastaga 437 maali. Kas te kujutate tegelikult ette, kui suur on see kogus maale? Ta ise ütles ka, et pidi päevas tegema vähemalt kolm maali. Et maalis ööd kui päevad. Ma mõtlen, et kuidas on see võimalik, see on nagu konveieritöö. Aga kust saavad kiired kunstnikud inspiratsiooni ja jõudu?

Loomulikult sõltub kõik andekusest. Vanahärra Piccasso maalis ka oma elu lõpus vahel päevas mitu maali. Ta ütles, et kunst tungis temast välja. Nii suur tung ja vajadus oli kõik see paberile panna.

Eile õhtul tabas mind ka see tung haarata majapidamisest kõige suurem lõuend ja pintsel. Tahtsin midagi kiiresti ja suurelt teha - lilli, naisi või midagi muud õrna. Kuna käes on imeline pojengiaeg ja see lill ikka väga mulle meeldib, siis nii see jäigi - pojengid ja veidike võõramaine naine.




Kolm tundi ja maal oli valmis. Olin nii tühjaks pigistatud, et läksin tuikava peaga magama. Aga kui oleks pidanud veel kaks maali tegema? No ei tea... :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar