Lehed

neljapäev, 17. detsember 2015

Lustakas paberkuusk lauale


Sajab-ei saja, sulab-ei sula - selline on siis see õrn talvehakatis. Aga miks mitte teha endale ise üks lumine kuusk!

Detsembri esimeses postituses jagasin ma nippe, kuidas ajalehest või muust paberist saab punumiseks keerata pulgakesi. Nagu uksepärja, nii ka kuuse puhul tuleb kasutada punumiseks pulgakeste ülestõstmisvõtet, mille tulemusel tekib huvitav punupind.

Mina punusin oma esimese kuuse koonuse abil ja see tuli päris kole välja, sest pabertorud olid keeratud printeripaberist, mis olid hästi jäigaid ning kuusetipp jäi nagu pikk vorst. Kuuske võib ka ilma koonuseta punuda, kuid siis tuleb papist lõigata neli-, viis- või kuusnurga kujutis, mille otstesse tuleb alguses kleepida pabertorukesed.

Koonuse eeliseks on see, et saad järjest punuda, ega pea jälgima, millal on õige aeg lõpetamiseks.


Seega, alustame otsast peale. Kui ajalehest on pabertorukesed keeratud, vt videot siit, siis tuleb ristakuti panna neli torukest ja liimiga need keskpunktis kokku kleepida.


Seejärel kleepida esimene punupulgake.


Algab pulkade teineteisest ületõstmine. Kui esimene ring saab täis, siis sätite kenasti, et algaks uus ring. Peale seda ei märkagi enam kui algab uus ring, vaid üsna ruttu tuleb lõpetamine.

 

Kahjuks lõpetamisest pilti pole, kuid päris lõpus jätsin ma osad torud punumisringist maha ehk lõikasin lühikeseks, panin tiba liimi vahele ja sättisin kenasti kuhugi punu sisse.

Kuuse kaunistamisel on vaba voli, kes tahab, see värvib roheliseks, kes ei taha, jätabki nii nagu punumaterjal on. Peale võib kleepida pärleid ja vatitupse, sisse võib pista patareidega led-lambikesed jne.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar