Lehed

neljapäev, 3. detsember 2015

Imeline kaarditegu


Eile õhtul saime Vinnis Rattakirjas kokku, kus meid oli tulnud juhendama pikaajalise paberitöö kogemusega Malle Kaarmann. Tema juba teab paberitööst ja nendest vahenditest kõike, sest ta täiendab ennast pidevalt. Ta surfab netis, kus otsib sellekohast infot, suhtleb edasimüüjatega ja tellib ka vahendeid, et neid ise omal käel läbi proovida.


Koolitusel õpetas ta lihtsa nippi kuidas jõulukaardile jõulutähti paberist lõigata ja kuidas neid värviga töödelda. Jälle üks kerge moodus, kuid kaardile saab anda erilise jõulumeeleolu.


Lisaks rääkis ta laialt paberitöömasinatest (lõikamis- ja pressimismasin), sest paljud seisavad alati dilemma ees, missugune masin endale soetada. Ta näitas ka kaasa võetud kolme masinat ja avaldas, mis on tema arust nende plussid ja miinused. Lõpliku valiku peab siiski iga ostja tegema.

Koolituse teises poolel pidime tegelema praktilise osaga, aga kuna aeg läks kiirelt käest ära, siis reaalselt kleepimiseni me ei jõudnud. Kuid ega see ei tähendanud, et koolitusel osavõtjad lahkusid tühjade kätega - ei, Mallel oli jagamiseks kaasa võetud nii suurel hulgal materjali - kaarditoorikuid, presspabereid, igasuguseid väljalõikeid. Kuna iga osaleja sai veel omale auguraudadega ka erinevaid motiive värvilisest paberist augustada, siis ma arvan, et kogu materjali on nüüd küll nii palju, et iga osaleja saab nüüd omale vajaliku koguse jõulukaarte vabalt kodus valmis teha.


Kes tundis, et kõigest sellest jäi väheseks, siis sai pisku raha eest veel osta omale huvitavaid paberist tehtud väljalõikeid.

Aitäh Mallele õpetuste ja materjalide eest!

Mõned kaardid ka, kus on kasutatud eile koolituse käigus jagatud materjali: käsitsi tehtud jõulutäht, auguraudadega pisikesed jõululillede motiivid, paberväljalõiked, presspaber.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar