Lehed

kolmapäev, 25. november 2015

Punane neljapäev ja müstiline õnnetoov käepael




Punane on vere, sünni ja surma värv. Paljudes kultuurides on see olnud püha või siis jumalusele pühendatud värv. Punased kivid on kiirgavad ja aktiivsed. Astroloogias seostatakse neid Marsi ja tuleelemendiga, millel mõlemal on agressiivne energia. Punaste kividega on võimalik tugevdada ja kaitsta keha. Vanasti usuti, et punast värvi kivid kaitsevad mürgi vastu, aitavad hoida mõtted puhtana ja vabastavad inimese negatiivsetest emotsioonidest.

Punane värv on juurtšakra värv. Juurtšakra on seotud füüsilise energia hulga ja tahtega elada füüsilises tegelikkuses. See on elujõu esimese avaldumisviisi asukoht füüsilises maailmas. Füüsiline võimekus koos elutahtega annab inimesele jõu ja vitaalsuse. See annab endast teada, õeldes: "Ma olen siin." See tähendab füüsilises tegelikkuses head juurdumist. Jõu ja vitaalsuse olemasolu kiirgab temast eluenergiana välja. Punase auraga inimene toimib tihtipeale generaatorina, andes ümbritsevaile inimestele energiat ja laadides nende energiasüsteemi. Juurtšakra (punase värvi) kaudu saab inimene elujõudu.

Punane värv sümboliseerib lääne kultuuris iha, kirge, armastust, kuid ka ohtu, viha, hoiatusi. Idamaade kultuuris on punane värv veidi teistsuguse tähendusega ja sümboliseerib jõukust, head õnne. Punast värvi rõivaid kannavad pruudid oma pulmas ja kombineerituna valge värviga on see õnne, rõõmu sümbol. Punane värv on kõikidest värvidest kõige intensiivsem, seetõttu soovitatakse seda kasutada, kui soovite oma energiataset kehas tõsta. Punane annab soojust ja energiat.

Punase käepaela kandmine on väga populaarne just idapoolsetes maades Hiinas, Indias, Tiibetis, Iisraelis. Erinevates maades punase käepaela kandmise tähendus varieerub, kuid usutakse, et punane käepael aitab tugevdada perekonna sidemeid, kaitsta peret õnnetuste eest, toob jõukust, õnne ja armastust. Punane käepael aitab leida hingesugulase. Naised, kes soovivad leida meest, peaksid kandma punast käepaela ümber vasaku käe. Punane käepael aitab hoida ja kaitsta ka juba olemasolevaid suhteid. Mehed, kes soovivad leida naist, peaksid kandma punast käepaela ümber parema käe. Samuti toob punase käepaela kandmine õnne kõigile neile, kes soovivad karjääris olla edukamad. Usutakse, et inimene, kes kannab punast käepaela näeb peagi oma elus toimumas suuri muudatusi paremuse poole ja on kaitstud kahjulike välismõjude eest.

Allikas: Anete Horoskoobid ja Ennustused

Loe ka Delfi Alkeemiast, miks kantakse käe ümber punast paela siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar