Lehed

esmaspäev, 30. november 2015

Oh Rakvere kuusepuu!



Virumaa Teatajas on üleval viie aasta jooksul Rakvere turuplatsile püstitatud jõulukuused. Jube kahju, kuid arvuti muudkui ketras ja ketras galeriid ning ei ketranudki lahti. Aga mis seal ikka, eks ma tean missugused need kuused olid, sest käin igal aastal advenditulede süütamisel.

Ka seekord. Ja kahjuks ei meeldinud. Öeldakse küll, et avalda oma arvamust siis, kui seda küsitakse, kuid see on minu blogi ja ma võin oma mõtted siia kirja panna. Kui eelmistel aastatel ahhetati, et no MIS ASI see turuplatsil on, nõuame päris jõulukuuske, siis mina küsin küll see aasta, et no mis asi SEE on. Okei, kunstilises mõttes on tegemist laheda installatsiooniga, kuid kuuske ta ei asenda, sest kuuseimitatsioonist on asi ikka väga kaugel. See asjandus turuplatsil oleks pidanud looma jõulutunde, nagu seda oli eelmisel aastal kui püsti pandi laudadest kuusk. Lõpptulemusena kukkus eelmise aasta kuusk väga lahe välja ja kohalikud vingatsid tõdesid isegi hiljem, et no pole viga. Sellel polnudki tõesti viga ja tänu sellele kogus Rakvere linn kuulsust nii kodu- kui ka välismaal.


Kindlasti kogub ka seekordne kuusk kuulsust. Kas positiivses võtmes, seda näitab muidugi aeg. Igatahes sellist uudishimutsemist, enne lampide süütamist, pole ma ühelgi esimesel advendipühal kuuse juures näinud - kesklinn oli kõikvõimalikes kohtades rahvast täis, autole oli parkimiskoha leidmine pea võimatu, trügimine.


Peale tulede süttimist toimus leige plaksutus ja enamus rahvast valgus laiali. Kogu üritusest said kindla peale kasu toidukauplused, sest peale kultuurset etteastet vaimule, mindi kauplusesse, et soetada head ja paremat ka kerele.

Ilusat jõuluaega!


Ahsoo, kui tahate näha tõelist akendega kuusevarianti, siis tasub heita pilk peale selleaastasele Vilniuse jõulukuusele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar