Lehed

teisipäev, 24. veebruar 2015

Pidupäevakeraamika


Head vabariigi aastapäeva!

Nii pidulikul päeval on laual paremad palad ja ilusamad nõud. Üks õhtu pidasime mehega plaane, et tahaks tõesti midagi teistmoodi toitu teha pidulauale. Muidu on ikka nii, et ühed ja samad retspetid jooksevad käe alt läbi. Sai raamaturiiulist ka retseptiraamatud välja kougitud (muidu ma ei armasta eriti retseptiraamatute järgi süüa teha). Siis selgus tõsiasi, et osad raamatud on tõesti nii nõrgakesed ja retseptid ikka nii labaselt lihtsad, et neid ära trükkida.


See eest Kodukirja Paremates Palades tuli välja ilusaid ja ahvatlevaid retsepte, mis ka ilusasti üles pildistatud ja umbkaudne kaloraaž juurde pandud. Midagi pole teha, kui retsepti juures ilus pilt, siis hakkab mõte kohe jooksma ja tahad seda ilu mekkida.

Ilus toit käib ilusas nõus. Lauli loovstuudios Kadrinas tuleb ahjust välja iga kuu nii suur hulk ja nii palju ilusat keraamikat, et silm lausa puhkab sellel ilul.


Siin õnnestus mul pildile püüda tegelikult üks tööõnnetus, kus ahjus põlesid koorekann ja kauss kokku. Aga tööomanik keeras defekti efektiks ja kõik sellest kokku tuli üks lustakas lauakomplekt.


Stuudiokaaslane Lyan on leidnud savist omale lemmikmaterjali, tema käe alt valmivad tõeliselt ilusad asjad.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar