Lehed

pühapäev, 24. august 2014

Betoonist aiakaunistused - sügisesed kõrvitsad


Õde tuli ükspäev huvitava ideega letti - prooviks midagi teha betoonist.

Kusagil internetileheküljelt oli tal kõrvale tõstetud idee, kuidas täita betooniga vanu sukkpükse ja teha neist kõrvits. Tundus kummaline, seega tasus järele proovimist.


Kahe kõrvitsa peale kulus ämbritäis tsementi. Eelnevalt sõlmisime sukkpükste laiema ehk ülemise osa kinni. Peale täitmist tuli taas sõlmeke peale teha.

Kasutasime kõrvitsas olevate süvendite tegemiseks heinapallinööri. See tuli ilusasti sektorite kaupa kõrvitsa ümber mähkida.

Kõige lõpetuseks kohendasime kõrvitsa peale ühe lehekese. Selle sai osavasti teha ülemisest sõlmest järelejäänud nutsakast. Mina üritasin veel teha krussis kõrvitsavart, aga sellega oli jube jant, sest tahtis kogu aeg ära murduda. Lõpuks tuli traat sisse panna.


Mida õhemad sukkpüksid on, seda parem. Betoonimahl imendub läbi sukkpükste ja peale kuivamist ei saa üldse aru, kuidas see vorm on saavutatud. Kes tahab, see võib betooniga veel üle ka plätserdada.


Peale mitme päeva (3-4) kuivamist asusime värvimistööde kallale. Esimene kiht neelab ohtralt värvi, seega kasutasime mingit suvalist värvi ja pealmise kihi jaoks juba paremaid värve.


Kui on soov, et kõrvisad seisaksid õues lageda taeva all, siis peab kindlasti tugeva lakiga üle käima, muidu koorub akrüülvärv maha.


Sellised nad tulid. Tere sügis!





3 kommentaari: