Lehed

laupäev, 28. jaanuar 2017

Kui prooviks õige maalida


Loomingulised inimesed üldjuhul oskavad kas maalida või joonistada. Rääkigu nad mida tahes, aga kui mingi ülesanne ette antakse, siis teevad nad siiski selle vaba käega ära.


Kuid on palju neid, kellele meeldib loomingulisus ja teevad kursustel hoolega kaasa, kuid ei tihka ise omal käel pliiatsid või pintslit haarata. Ei oska, ei tule välja, kuid võiks ja tahaks proovida maalimist.

Sellise kurusega tuli välja MTÜ Rattakiri, kus oli võimalus algaja tasemel või väga vähese maalikogemustega inimestel oma esimene maal teha.






Et sotti saada, kuidas üleüldse on akrüülvärvidega töötada lõuendi peal, siis töötasin välja väikese kava, kus igal korral tegime läbi teatud ülesanded. Sellise skeemi järgi on algajatel mõnus teha, sest kui oleks olnud võimalus vabakava alusel maalida, siis oleks peagi ummikusse jõutud.


Kogu tööprotsessi panin ka blogisse üles, seega kel huvi, uurigu postitust siit 

Maalimine kulges tõrgeteta, kel oli suurem huvi, see harjutas kodu mooniõisikute edasi joonistamist. Ja eks harjutamine teebki lõpuks pintsli kulgemise lihtsaks.


Kolmandal korral said kõigil tööd plaanipäraselt valmis. Enda poolt lisan, et kõik olid väga tublid, sest keegi ei pidanud eriliselt ponnistama ning lasi asjalt vabalt minna. Maalid on kõik väga vahvad - igaüks omamoodi ning kätkeb inimese käekirja. 


2 kommentaari:

  1. Oh, ma sain nii hea mõtte sügisel enda sünnipäeval teha maalimispidu. Mitte nii uhkete lõpptulemustega kui siin postituses, aga selline, kus põhirõhk on lõbul ja sekka natuke pintsleid ja värve ka. :)

    VastaKustuta