Lehed

kolmapäev, 22. juuli 2015

Magamistoa remont: öökappide tuunimine

Kunagi otsisin poest natuke teistmoodi öökappe ja siis leidsin, kuid kahjuks olid need pruuni värvi. Ostsin need siiski ära, sest need meeldisid mulle.
Magamistoa remontimise ajal langetasin lõpliku otsuse, et kõik mööbel tuleb valgeks värvida ja nii võtsin ette voodiraami kui ka öökapid.

Tahtsin kappidele veidike vanaldase ilme anda ja otsisin kuidas käib mööbli vanandamine ehk shabby chic mulje andmine. Mees saatis mulle Youtube lingi, kus Annie Sloan värvib ja vanandab mööblit imelise kergusega. Võtmesõnaks oli kriidivärvid, mida saab igale esemele peale kanda, ilma et seda peab eelnevalt lihvima või kuidagi ette valmistama. Tuli välja, et ka Eestis on selle firma edasimüüja olemas ja Tallinnas ühest salongist võib igas värviskaalas kriidivärve ja ka vahasid osta. Vahad käivad kriidivärvidega värvimise juurde, sest see kinnitab lõpuks värvi ega määri enam edasi. Tarvikute hinnad on poevärvidest kaks ja kolm korda kõrgemad.
Kriidivärvi eeliseks on see, et peale värvimist saab teda imelise kergusega töödelda, ehk saab maha lihvida ja kratsida siit-sealt, et anda kulunud ilme. Kui lisada veel vaha, siis jäävad asjad eriti vanad välja. Tavalise värviga värvimisel juhtub see, et kui hakkad hiljem liivapaberiga värvi lihvima või kulutama, siis see kitib liivapaberisse ja peab väga ettevaatlik olema, et mitte oma tööd ära rikkuda. Tavaline värv moodustab kileja pinna mööblile ega lase enam eriti töödelda.
Ühesõnaga, värvid olid hinda väärt, kuid ma lõpptulemusega siiski rahule ei jäänud. Kapid jäid siiski liiga rääbakad ja ma värvisin nad ikkagi taas valgeks. Ainult süvendatud lilledele andsin vahaga väheke sügavust juurde.  




3 kommentaari:

  1. Mul jäi segaseks, et kas värvisid ikkagi lõpuks Anniega üle või mingi muuga? Või värvisid, aga ei pannud enam vaha? Ma ise tegin juba ammu ühed toolid sellega, aga no tee või tina, ei jäänud sellised nagu näidisvideotes :D Ise ajasin süü pintslite kaela, sest ei raatsinud noid spetsiaalseid osta. Missugustega sina tegid?

    VastaKustuta
  2. Kõige lõpuks tõmbasin tavalise värviga üle, sest enam ei viitsinud selle kriidi värviga mässata. See oleks jälle eeldanud vahatamist. Tuttav tegi sama tehnikaga kapi ja ta ütles, et päris äge jäi. Vahel õnnestuvad asjad kohe, vahel mitte :)

    VastaKustuta