Lehed

esmaspäev, 30. märts 2015

Maalitud munad ja lusikabiskviit


Nädalavahetusel planeerisime ühe õhtu lastele. Teemaks valisime munadpühad, et lapsed saaksid võimalikult palju ise mässata.


Plaan oli munad tühjaks puhuda, midagi peale joonistada ja need ära kaunistada sulgede ning pärlitega.

Kõik läks plaanipäraselt. Panime lapsed munadele auke sisse kratsima. Ega see eriti ei tahtnud lobedalt minna aga ka muna tühjaks puhumine võttis võhmale. Lapsed saidki kõvasti pingutada.


Seejärel joonistasime veekindlate markeritega munadele lindusid ja oksi. Lastele oli see miskipärast ebahuvitav tegevus ja sellest nad loobusid. Kui kõik munad said kenasti linnukesed peale, siis pärlite ja sädeleva nööri abil sidusime munad rippuma. Suskasime veel paar sulge ka pärlite vahele.


Et kõvast puhumisest jäi järgi 10 muna sisu, mida oli tõesti kahju ära visata, siis lõime selle suhkruga vahtu ja lisasime jahu ning vaniljesuhkrut. Koostis oli nagu biskviidil, kuid vähem õhulisem.


Lusika abil tõstsime pannile pätsikesed. Kuigi ausalt öeldes oli meil meeletu kogus taigent ja viimased pannitäied katsin ma ühtlaselt ära ning peale küpsetamist lõikasin ilusad neljakandilised küpsised.

Igatahes lapsed olid rõõmsad küpsiste üle, meie, emmed aga aknakaunistuse üle :)


Siin foto õe aknakaunistusest, mis andis mulle inspiratsiooni.


Aitäh Kadyle ilusa laupäevaõhtu eest!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar