Lehed

esmaspäev, 21. oktoober 2013

Mosaiigist napsulaud


... või serveerimis- või abilaud. Kuidas parajasti vaja läheb.

Idee laua tegemiseks sain ammu, kuid kaablirulle polnud kusagilt võtta. Ja siis avanes võimalus mul kolm kaablirulli - kaks väiksemat ja üks suurem, ühelt ehitusobjektilt ära korjata. Ütlen ausalt, need olid tõstetud prahihunnikusse.


Suvel sain õelt kingituseks mosaiigitangid ning kindlasti tuli järgi proovida nende töökindlus. Tõepoolest tangidega on mõnus omale ükskõik mis ümar vorm valmis näpistada. Minul piirdusin väikeste lilleõitega.


Nagu ikka on mosaiigil kõige tüütum osa materjali ettevalmistamine, kõige meeldivam osa see-eest kleepimine. Tulemust on siis silmnähtavalt  näha. Lõpetuseks ikka vuugivahede täitmine, poleerimine ja lakkimine. Lakkisin laua seepärast üle, et tolm, mustus või muu sodi ei jääks vuugi külge kinni. Teiseks on lakitud lauda niiske lapiga kergem hooldada.


Lauale keeras mees veel kaunistuseks tugipostid ja alla rattad. Nii on hõlbus lauakest ühest kohast teise veeretada. Lõpetuseks kleepisin servadesse jämedat kanepiköit ja samuti rullisime keskosa külge 30 meetrit köit. Mees ütleski, et arvestades köie hinda on laud odavast taaskasutusest vägagi kaugel. Aga see oli pelgalt nali...




6 kommentaari:

  1. Ja minu kass jumaldaks seda laua keskmist osa.
    Aga tangide käsitlemist tulen ükskord õppima.
    Janne

    VastaKustuta
  2. Väga äge laud! Ma ei teadnud selliste tangide olmasolust midagi, väga mõnus oli kindlasti seda lauda teha... tahaks ka kohe midagi meisterdada :)

    VastaKustuta
  3. Sõidan iga päev tööle mööda laoplatsist, mis on täis tühje kaablirulle. Oi see tekitab ideid ja plaane. Sinu kaablirullilaud on väga uhke ja mosaiik on tõeline meitriteos

    VastaKustuta
  4. Väga lahe! Mosaiik on nii rõõmus ja suvine.

    VastaKustuta
  5. Aitäh ilusate sõnade eest kõigile! :)

    VastaKustuta