Lehed

laupäev, 12. oktoober 2013

Majoolika


No kes võis uskuda, et olemas lausa selline tehnika nagu majoolika. Ma polnud sellest varem mitte miskit kuulnud, kindlasti ka seetõttu, et pole vahemeremaades käinud. Ja võib-olla sellest, et mul on olnud vähene huvi keraamikakunsti vastu.

Wikipedia ütleb, et:
majoolika on araabia päritolu keraamikatehnika. Terrakotast nõud kastetakse tinaühendeid sisaldavasse glasuuri ning dekoreeritakse maalingute ning ornamentidega. Tulemuseks on kergelt pärlendav, valge või hiljem sinakas-roheka alusglasuuriga veekindel tarbeese.


Kindlasti on see tehnika meelepärane neile, kes armastavad maalida. Kelle käsi lausa liugleb peeni ornamente tehes.


Igatahes, sain suve lõpus ära proovida, kuidas on glasuuri peale joonistamine. Nüüd, peale põletust, on näha head ja vead. Põhiline viga oli see, et glasuur, millega poti ära katsime, kippus joonistamise käigus liiga palju hõõrduma ja peale põletust on näha, et need kohad ei läigi.



Huvitav oli maalida, veel seetõttu, et värv pidi olema parajalt tihke nagu guašš. Ühe tõmbe või korraga pidi mustri ära joonistama.

Eksponeerin teiste töid ka.



3 kommentaari:

  1. Ilus! proviks ka seda tehnikad kui oleks selline võimalus.

    VastaKustuta
  2. Isegi kui kogu töö ei läigi ühtlaselt, on need ikkagi väga ilusad!

    VastaKustuta
  3. on küll, tahaks muidugi rohkem aega maalimisele või kaunistamisele kulutada. alati peaks ennem tegema eeltööd ja mingid kavandid koostama:)

    VastaKustuta