Lehed

neljapäev, 10. jaanuar 2013

Vatipallidest kaelakee


Saksamaal hakkas ühes hobipoes silma valged pallikesed. Mulle tundus alguses, et need on vahtplastist, kuid kodus täpsemalt uurides selgus, et need on tehtud kokkupressitud vatist. Ostsin pallikesed eesmärgiga, et katta need salvräti motiivikestega ja siis hiljem proovida neist vintage ehteid teha.

Proovisin paar pallikest salvrätitehnikas ära kaunistada, kuid see töö tundud minu jaoks liiga aeganõudev. Tekkis hoopis parem idee need ära värvida ja neist kaelakee teha. Massiivset, aga samas kerget kaelakeed.


Värvimisel kasutasin tavalist akrüülvärvi, ka lakkimisega ei näinud vaeva, vaid kastsin nad hambaorgi abil otse lakipotti. Seejärel toppisin nad õuna otsa kõik korraga kuivama.


Pallikeste otsa oleks võinud lisada suuri pärlikapsleid, kuid meil provintsi käsitööpoodides pole kahjuks kõike kohe võtta ja pidin leppima sellega, et väiksed kapslid litsusin laiaks. Erksuse lisamiseks lisasin üle ühe musta pallikese sädelevaid klaaspärleid.

Kes tahab ka katsetada, siis võin öelda, et Rayheri toodangut müüvad paljud käsitööpoed ja kindlasti leidub ka neid 20 millimeetriseid Wattekugeln´eid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar