Lehed

teisipäev, 20. märts 2012

Nagu uus tool

Kõigepealt kena kevadet! Kahju, et ilmataat sellist vingerpussi mängis ja lasi maha sadada korraliku koguse lund. Oleks võinud hoopiski päikesega meid kõiki üle külvata.

Eile viisin lõpuni oma tooli restaureerimise projekti, millega alustasin laupäeval. Jäin rahule, sest materjal, millega töötasin, oli ilus ning üllatavalt rahuldavas korras.

Tänu vanemale lapsele, kes mind eelmisel nädalal kaltsukasse vedas, leidsingi omale kaks lahedat tooli. Olid teised kudiagi kilakola ja riiete vahel. Ilmselt märkasin neid sellepärast, et oli igav ja vahtisin niisama ringi. Pilk jäi esmalt ühele puust treitud jõledat värvi sinise tooli peale - mul oligi just vaja sellist väiksemat sorti tualettpeegli laua taha. Siis märkasin ka teist, laiapõhjalist söögitoatooli. Tundub, et keegi oli seda hakanud restaureerima, sest kangas oli eemaldatud ning jaladki üle värvitud. Kaasa oli pandud isegi mööblipael. Arvasin, et saan nende kahe tooli kordategemisega ise hakkama. Veel imestasin, et teise ringi poest võib heas seisus toole omale soetada. Ja nii soodsa hinnaga. Olen ka Tallinna vanakraami kauplustes ringi vaadanud, kuid kasutatud tooli eest 30-60 eurot välja käia on tõesti pisut liig.

Võtsingi esmalt ette suurema tooli, sest näha oli, et see oli vähem töömahukam. Ühe päeva kulutasin selle peale, et eemaldasin kuumaõhu fööniga kogu värvi ja lihvisin konarused maha. Seejärel peitsisin ja lisasin mitmed kihid lakki ning siis oli järg kanga käes. Ilusa lillelise riide ostsin tegelikult juba mõned nädalad tagasi, sest plaanisin sellest kevadised diivanipadja katted õmmelda. Mustriline kangas oli kui valatud tooli peal ja sobis ka muu interjööriga hästi kokku. Lõpetuseks sobitasin kaasa pandud mööblipaela peale - see oli kui täpp i peal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar