Lehed

pühapäev, 6. detsember 2015

Käbid ja seened - jõuluseaded


Käes on teine advent ja kodus polnud nagu veel miskit, mis meenutaks imelist jõuluaega. Elutoa laua peal oli küll küünaldega kandik, kuid selle ümber oleva põdrasambla oli kutsikas ammu juba pulbriks närinud.

Vaatamata sellele, et vihma sadas nii ropult, võtsin kilekotid ja koerad ning sammusin metsa käbisid korjama. Loomulikult olid kuusekäbid nii vettinud, et kui koju jõudsin, siis pistsin need madalal kuumusel ahju, kus neid tükk aega kuivatasin.

Nii kohendasin oma lauaseadet männiokste, kuivatatud põdrasambla ja käbidega. Seekord ei toppinud kaunistuseks jõulukerasid, vaid ägedaid väiksed kärbseseeni, mida on Ülemiste Tigeris saadaval.

Et ka lapsel oli toas kauss tühi, milles kunagi midagi ilusat oli, siis sättisime sinna oksi, käbisid ja ikka jälle kärbsekaid.



Lisaks tegin esikukapi peal olnud asjadele väikese värskenduskuuri, kus klaasist vaasile sidusin jutenööriga hõbehalli elupuu oksad ja lisasin keraamikatunnis valmistatud südamekesed.


Vaasis olnud puju oli nii igav ja hall, toppisin selle sisse traadi otsa kinnitatud jõulupallid ja sidusin ka vaasi ümber südamekesed. 

Nüüd jääb veel vanik üles riputada ja siis on asi esikuga ühel pool. Järgmine nädal, kui on kolmas advent, peaks juba kuuse tuppa tooma. Mõnel on juba kuu alguses kuusk toas, et ikka jõululõhna ja -tunnet oleks terve kuu.


2 kommentaari: