Lehed

kolmapäev, 16. detsember 2015

Öine helenduv kiil


Tegemist teistmoodi ideega valmistada helkurit. Kuna see on pigem iluasi, millel lisaboonusena valgust peegeldav efekt, siis on see kõige paremini sobilik näiteks käekotile.

Helkuri valmistamine võtab aega loetud minutid ja see on tore väike kingitus.


Vaja läheb:
- 3 sentimeetri laiust helkurriba
- pärleid (3-4 suuremat ja sama palju väiksemaid)
- ehtetraati
- tange (lõikamiseks ja painutamiseks), nende puudumisel laenake mehelt näpitsaid 
- naasklit
- kääre
- paela


Alustuseks tuleb helkurpaelast lõigata kaks  6-7 cm jupikest. Otsad tuleb vastavalt soovile kas ümaraks, teravaks või sakiliseks lõigata. Tiivad tuleb kokku voltida ja naaskliga auk ette lükata, et hiljem traat läbi pista.

Seejärel tuleb traadist näpsata vähemalt 10sentimeetrine jupike, mille otsa tuleb keerata väike aas. Kellel on ehtetangid olemas, siis saab seda nendega hõlpsalt teha, aga kui tange kodus pole, siis võiks selle aasakese proovida mingi varda või teise peenemat sorti ümara asja ümber keerata.

 
Kiili kokkupanemisel lisa esmalt kõige suurem või suuruselt järgmine pärl, mis on peanupuks. Seejärel lisa kaks volditud tiiba ja vastavalt suuruse järgi ülejäänud pärlid.

Lõpetuseks keera otsa taas väike aas.



Pea kohal olevast aasast lükka läbi vuaalpael, mille otsad on tulega ära kõrvetatud. Kinnita koti, mantli või mõne muu asja külge.


3 kommentaari:

  1. appi, kui ilus! Peab vaatama, kas käsitöökarbis helkurpaela leidub

    VastaKustuta
  2. Vau nii lahe idee! Ja väga ilusad liblikad :)

    Jana // Life of Jana

    VastaKustuta
  3. Väga ilusad! Aitäh õpetuse eest! Tegin ka jõulukingiks mõned: https://harutaja.blogspot.com.ee/2016/12/helkivad-kiilid.html

    VastaKustuta