Lehed

neljapäev, 16. juuli 2015

Suvel talvised maastikud! Brr..

Minu töö
Nojah, nii ta siiski läks, kui istusime Mailaga neljapäeva õhtul maha, et hakata õlivärvidega maalima.

Mõte proovida taas õlivärvidega maalimist tekkis varakevadel kui lappasin Youtubest mingeid õppevideosid kuidas õlivärvide ja värvilabidaga lihtsalt maalida. Sattusin ühe ameeriklase leheküljele, kes imelise kergusega joonistas talvise maastiku. Kõik tundus nii lihtne olevat, et otsustasime järgi proovida. On ju küll neid videosid või DIY juhendeid olnud, kus asju tehakse tavatu lihtsusega, aga tegelikkuses jäetakse osad etapid või äpardumised vahele.

Ostsin kohe selle projekti jaoks poest suure komplekti õlivärve, kus oli lai värviskaala, et ei peaks ise neid kokku segama. Olime kunagi ammu õlivärvidega küll joonistanud, kuid ega täpselt ei mäletanud me kumbki mismoodi see värvide kokkusegamine käib. Maila leidis kodust ka kapis ringituulamise peale karbi vanu häid veneaegseid õlivärve, mis siiani veel töökorras on.
Nüüd, kui möödas oli juba neli kuud, otsustasime, et projekt tuleb lõpuni viia. Miks ka mitte, mõlemal puhkus ja aega küllalt. Hakkasime YT seda videot otsima, kuid ei leidnudki, sest olin unustanud seda salvestada. Täpselt kaks tundi läks otsingute peale aega, kuid selle käigus lappasime mõnuga videosid kunstnikest, kellel on tohutu anne maalimise peale. Lõpuks leidsime Wilson Bickfordi kanali, kus ta jagab palju maalimisnippe.
Maila töö
Võtsime video alusel järk-järgult töö ette. Peagi selgus tõsiasi, millele kohe alguses ei märganud tähelepanu pöörata - valge värv ähvardas mõlemal otsa saada. Maalisime kokkuhoiurežiimil kuidagi oma töid  ja tehtud saime! Maila jäi maaliga rahule, mina mitte. Pean poest siiski värvi juurde tooma ja parandustöid tegema.

Tõdesime, et üksi ei viitsiks vist mässata, aga koos on päris lahe ja saab töö ka ühe jutiga lõpuni viia. Ja milline mõnus õlivärvilõhn hõljub toas!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar