Lehed

laupäev, 14. mai 2011

Meisterdamine kirbuturul

Täna toimus Tapal vanas vaksalis kirbuturg. Tegemist oli esimese taolise üritusega Tapal. Mõte hea – too vana asi ja anna või müü soodsalt kellelegi, kes seda vajab. Põhiliselt oli valikus riided ja jalanõud. Inimesed käisid ja uudistasid, hiljem oli müüjatelt kuulda, et ikka teeniti rohkem tagasi kui kohamaks oli. Tore.

Minu jaoks oli üles pandud laud koos materjalidega, et saaksin huvilistega meisterdada. Mõte oli näidata ja proovida salvrätiku tehnikat, millega saab vanadele asjadele väga ilusa kuue anda.
Ühe perekonna lapsed soovisid küll proovida kuidas katta konservipurk salvrätikuga. Mõlemad tüdrukud lahkusid uute pliiatsitopsidega.
Üks tütarlaps soovis kõigepealt ära osta näidised. Ta oli lummatud moonidest, mis kaunistasid purke. Soovitasin tal ikkagi ise proovida, hiljem soetada samasugused salvrätid ja teha siis omale nii palju asju moonimotiiviga kui lustib. Igatahes ära ta proovis ja tegi omale armsa topsikese. Hiljem üritas ta veel kord mind veenda, et purgid maha müüksin. Tulutult:)
Oli ka pealtvaatajaid – vanemad naisterahvad, kes ei tihanud proovida, kuid näha oli, et huvi on. Lõpuks mõned murdusid ja tegid käe valgeks.
Et koht oli natuke vana ja eemaletõukav, leidus siiski külastajaid ning ka meisterdamishuvilisi. Siit veelkord arusaamine – meie ümber on nii palju inimesi, kes tahaksid ilu luua!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar