Lehed

neljapäev, 11. veebruar 2016

Kolm lihtsat projekti sõbrapäevaks - purgist teeküünlalamp


Selle lihtsa idee leidsin ma Pinterestist, kuid sel moel nagu seal oli õpetus välja pakutud, läks minu projekt väheke aia taha. Nimelt kasutati seal purgi peale mustri tegemiseks kuumaliimipüstolit. Minul see ei õnnestunud, sest kuum liim "köhis" end püstolist välja ja kiri jäi kohutavalt robustne ja ilu ei olnud kusagilt otsast.


Seega selleks projektiks kasutasin:

- pooleliitrist purki
- tuubis olevat akrüülvärvi
- südameid
- liimipulka südame liimimiseks 
- pihustivärvi
- pitsi/paela
- pärleid, paberlilli


Esiteks kleepisin südamed paberillimiga purgile. Südamed tuleb hiljem ära võtta, et tekiksid aknakesed. Minul oli olemas juba valmis südamed vildist, kuid neid võib ise teha paberist või mõnest muust materjalist. Liimimiseks kasutasin paberliimi, sest see ei nakku nii tugevasti purgi külge ja hiljem on südameid lihtne eemaldada.


Järgnevalt tuleb teha reljeefne kiri. Nagu ma eelpool mainisin, ei õnnestunud minul kuumaliimipüstoliga kirjutamine. Kui kasutada seda väikest käsitööks mõeldud peene otsaga püstolit, siis ehk tuleb kõik kenasti välja. Asendajana lasin käiku tuubi sees oleva akrüülvärvi, kuid edukalt võib kasutada ka guttasid (äärevärv, mida kasutatase nii siidi-, klaasi- kui ka dekoreerimistöödel).


Kiri või maaling võiks natuke taheneda enne kui pihustivärviga purki üle värvida. Pihustivärv haiseb jubedalt ja toas on üleüldse selle värviga ohtlik tegutseda. Õhku jäävad mikroosakesed, mis kleepuvad igale poole. Soovitan seda tööd teha õues varjulises kohas.

Minu käest on küsitud, et kas pihustivärvi asemel ei võiks purki üle tupsutada akrüülvärviga, siis vastus on, et võib küll.  Kui ühtlaselt värv klaasile jääb, seda ma ei oska öelda, peab ikka ise katsetama. Kuigi pihustivärv haiseb, on sellega lihtne katta ja värv jääb ilus, läikiv ja ühtlane.


Peale värvimist lasta purk kenasti ära kuivada ja siis asuda kaunistamise juurde.


Purgi kaela võib siduda pitsi, paela, lisaks kleepida pärleid, nööpe, kunstlilli. Ühesõnaga kõike, mis teeb küünlapurgi nunnuks :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar