Lehed

laupäev, 6. detsember 2014

Rattakiri toob maarahvale kunsti ja kultuuri


Mitmekuused ettevalmistused said läbi ja reedel, 5. detsembril oli Vinnis Kunsti- ja Kultuuritsunfti Rattakiri avamispidu.

MTÜ loomise tingis asjaolu, et Viru-Jaagupi kihelkond on oma pärandikultuuri poolest väga rikas. Seda rikkust saaks aga meelde tuletada ja põimida läbi erinevate mustrite kas kaunitesse kunsti- või käsitööesemetesse.

Piirkonnas pole ühtegi seltsi, mille kunstitegevusse haaraks endasse nooremat või keskealisemat generatsiooni. Vajadus ja tahtmine on aga naistes olemas. Kuigi Rakvere on lähedal, ei hiilga see koht kahjuks kunstitegevuse järele. Küll on olemas kaks kooli, kus täiskasvanud saavad järjepidevalt käia kunsti õppimas, kuid ühekordseid põnevaid kursuseid on vähe. Tahtmine kodukandis midagi õhtuti teha või sotsiaalselt läbi käia on ju tegelikult vahva.





Avapidu läks väga hästi korda, sest kõik tervitama tulnud sõbrad olid toredad ja õhkkond oli nii meeldiv. Külalised ei istunud käed niisama rüpes, vaid neil tuli meisterdada kärjelehest küünal. See tuli veel omakorda ära kaunistada pärlitest rosetiga. Osad tõdesid, et kuigi pole eriti kunagi midagi meisterdanud, oli küünalt nii mõnus teha.


Lahkudes said kõik külalised tänusõnadega pühadekaardi koos iseküpsetatud piparkoogiga. Ja muidugi hoiti enda küünalt hellalt käes!


Oma tegevusega jätkame juba aasta jaanuarikuus. Jõulukuul on kõigil rutt ning pole mõistlik niigi närvilist aega veelgi kiiremaks ajada. Uuel aastal alustame rahulikult ja siis teeme avalikuks ka oma lähiaja plaanid.

Seniks, ilusat teist adventi!


2 kommentaari:

  1. Oli tore pidu. Ilusad pildid, ilusad inimesed, head ideed!
    Jõudu meile selle ettevõtmise vedamisel!

    VastaKustuta
  2. Edu teile kõigile loomingus! RS.

    VastaKustuta