Lehed

kolmapäev, 17. september 2014

Männikõverikest laud



Eelmisel aasta sügisel vasardas peas, et tahaks puutööd teha. Midagi teistmoodi, kuid ka lihtsat, et jõud käiks üle.

Kuna kuuri alt leidsin tammepuust väikese luugiukse (ei tea kust see pärit küll võis olla!), siis sai koheselt otsustatud, et sellest saab lauaplaat. Jalad tahtsin teha mingist teistmoodi materjalist. Mõtlesin, et käiks õige metsas ja tooks männioksi ning laseks need suvaliselt kokku.

Ühelt raielangult saigi paraja koguse puukõverikke koju tuua. Mõte lippas hästi ja saag muudkui töötas. Eks kinnikruvitamisega oli väheke vaeva, sest peenematesse okstesse tuli ikka augud ette puurida.


Kõge piinarikkam töö oli koore mahakraapimine ja lihvimine. See oleks olnud selline tore õuetöö, aga hilissügissesel ajal oli toas seda suhtleliselt ebamugav teha, sest prahti tekkis parasjagu.

Kui laud valmis sai, siis teadsin, et tahan sinna peale mingit mustrit teha. Valmis šabloonid olid internetist tellides ikka megakallid, seega läksin "vaesemehe" teed ja joonistasin paberšablooni abil mustri lauale.


Kui mõni arvab, et jube tüütu töö on mustri joonistamine, siis mulle see töö just meeldis. Telekas plärises taustaks, aga pintsel puudkui võõpas värvi.

Peale remonti leidis lauake omale koha koridoris.






4 kommentaari:

  1. Väga vinge idee. Kas need kõverikud olid kuivad juba koju tuues või kuivasid hiljem?

    VastaKustuta
  2. Leidlik idee ja väga õnnestunud teostus!

    VastaKustuta
  3. Alguseks olid puuoksad märjad kui ma neid kinnitasid. Seejärel puhastasin ja seda on hea teha kui oksad on märjad, sest koor tuleb pikkade ribadena maha. Peale seda kuivasid oksad omasoodu.

    VastaKustuta