Lehed

pühapäev, 21. september 2014

Kuidas näeb Saksamaal välja kunsti- ja käsitöölaat


See sügis külastasin kolmandat korda Edela-Saksamaal Reini jõe ääres asuvat Koblenzi linna, kus toimus kunsti- ning käsitöölaat. Kolmekordne külastus andis piisavalt hea ülevaate sakslaste käsitööeelistustest.

Õde ütles, et Saksamaa käsitööturg on üleküllastunud ja väga raske on üleüldse käsitööasju müüa. Peab tulema turule välja mingite väga originaalsete asjadega, et köita klientide tähelpanu.

 


Piirkonnas on suured savikaevandused ja ka keraamikategijaid on palju. Savi järgi tullakse naaberriikidest ja igal pool on väikesi keraamikatöökodasid. Ja ega laadal keraamikaasjade müüjaid silma hakanudki, sest eks oma asjade müügiks kasutatakse muid kanaleid.

Tähele panin, et klaasist ehete valik oli lai. Ühel kunstnikul olid ikka väga ilusad ja väga peened ehted. Neid ei õnnestunud kahjuks mul pildistada. Veel jõudis viltimismaania Saksamaale - lettidelt võis leida rõiva- ja sisustusesemeid ning igasugu nipsasjakesi. Ühel olid tehtud vilditud majakesed, mis tegelikult kandsid lambi ülesannet.

 

Selleks, et külastajate tähelepanu köita, sai sel aastal lasta valada kipsist käsi. See oli päris põnev ja telgi juures oli uudistajaid palju. Hinnad: üks käsi 19 eurot, kaks kätt 29 eurot.


Laadalt võis leida ka muud sigrimigri, sealhulgas puidust ja väärismetallist esemeid.




Asjade hinnad olid ilmselt sakslaste jaoks taskukohased, kuigi nagu meil laatade ajal, pisut kõrgemad. Üks mees müüs erinevaid pintsleid, nii maalimiseks kui ka kosmeetiliseks otstarbeks. Pildil olev pintsel maksis 75 eurot.

 


Mis veel silma hakkas, et kudumeid pole ühelgi aastal pakutud. Meil on see müügiartikkel number üks, et saad omale turult villased sokid või talveks soojad kindad. Eks võibolla neil pole selleks vajadust, sest talved on soojad. Aga isegi masinkootud esemeid polnud!

 Kõikide lettidega ei jõudnud tutvuda, kuid sellegipoolest nähtu oli piisav ja põnev.




2 kommentaari: