Lehed

neljapäev, 6. aprill 2017

Värvi sisse käristatud praod


Kraklee on huvitav tehnika, mille tulemusel tekivad värvi sisse praod. Kuidas need tekivad või kuhu suunas need jooksma hakkavad - seda ei oska kunagi ette ennustada. See sõltub meisterdajast endast, kuidas ja kui paksult kannab krakleelakki oma asjale. Veel, kui paksult kannab ristipidi värvi laki peale. Kas ta teeb seda hoolsalt või veidi rapsides, ühekorra või pidevalt värviparandusi tehes. Need ja veel sada muud asjaolu mängivad krakleetehnika juures.




Miks krakleed üldse teha, kui nii palju vaeva. Seepärast, et sellega mängides tekivad mõrandused, millega omakorda saab asjadele aga vanaaegset välimust anda. Tõsi, see tahab natuke harjutamist.

Soovitan alustuseks poest valida üheastmeline krakleelakk, sest seda on lihtsam peale kanda ja see annab kerge tulemuse. Kaheastmeline krakleelakk aga tekitab juba päris võimsaid värvikäristamisi ning tulemus on sedavõrd kaunim. Mööblile tasub osta ehituspoodides antiiklaki nime all olevat vahendit.




Läsnal proovisime alustuseks pisikest tööd - võtsime ette puidust salvrätikukarbi. Kuigi osalejatel võib-olla ei õnnestunud esimese korra kohta kõik nii nagu soovisid, jäädi üldmuljega ikkagi rahule.



Kes aga oma oskusi arvestades ei riskinud krakleetada, need tegid dekupaaži ja värvihajutamistehnika abil lihtsalt kauni ning praktilise asja.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar