Lehed

neljapäev, 17. märts 2016

Keeruline, kuid ilus inglise lapitöö



Ma sain valmis uskumatu teoga. Käisin MTÜ Rattakirjas õppimas inglise lapitööd.

Eks ma olen aastaid tagasi ikka kõvasti lapitööga tegelenud ja ka  palju lapitekke õmmelnud, sest selline kombineerimistöö ja värvide ning mustrite ühildamine on alati meelepärane olnud. Aga kui asi läheb mingil hetkel rahateenimiseks, siis võib juhtuda, et isu saab sellest nii täis ja enam ei tahagi mõnda tööd elu lõpuni teha.


Inglise lapitööd läksin tegema seetõttu, et panna proovile oma kannatlikkus. Tegemist on ikkagi käsitööga, kus detailid kinnitatakse kõik papišabloonidele ja ühendatakse omavahel ainult käsitsi õmmeldes. Selle tulemusel saab luua väikesed ja keerulisi kujundeid, mis õmblusmasinaga töötades ei tuleks kõne allagi.

Et valmis tööl oleks ka praktiline tähendus, siis otsustasin teha kohvikannusoojendaja. Olen seda ammu tahtnud majapidamisse, sest suvel pikkadel hommikusöökidel kipub kohv presskannus jahtuma. Nüüd tuleb vaid terrassihooaega oodata, et oma töö käiku lasta ja selle kõhtu peita üks korralik kohv.

 

Uudista ka teisi töid MTÜ Rattakirja FB lehelt. Vajuta SIIA

5 kommentaari:

  1. Kannatlikkust kroonib kaunis töö. Jõudu, jaksu toimetamiseks!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suured tänud! Kannatlikkust on tõesti vahel vaja :)

      Kustuta
  2. Nii ilus!
    Ma ostsin kunagi kohalikust kaltsukast kellegi pooliku töö, terve portsu selliselt valmistatud lapikesi. Siiani seisavad, ei ole osanud nendega veel midagi ette võtta.. aga nüüd vist teen ka kohvikannusoojendaja :) Kahju raisku lasta minna kellegi suur töö.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii vahva! Mida kõike kaltsukast ei leidu :)

      Kustuta
  3. Mõlgub mulgi meeles presskannule soojendaja. Minu mõte käib viltimise rada, kuid äkki sobib ka mõni riidest aplikatsioon ühendada.

    VastaKustuta