Lehed

reede, 23. oktoober 2015

Kuidas me ise kärbseseeni tegime


Koolivaheajal pole ju lastel vahet, kuidas nende aega sisustatakse. Ja see ei pea olema mingi hirmkallis spaakülastus või välismaareis. Neil on oluline, et nendega tegeletakse ja kui valmib veel ka midagi vahvat, siis see meeldib neile eriti.


Võtsin, lisaks oma beebile, sõbranna lapsed ükspäev enda juurde, et koos kambaga minna loodusesse, korjata tammetõrusid ja kastanimune ning teha üks sügisene lauakaunistus.

Idee teha väikseid kärbseseeni sain tegelikult oma õe internetilehelt, mis tundus nii lihtne ja jõukohane ka noorematele lastele.


Kärbseseente tarvis oli vaja vaid kreekapähkli koori ja veidrike jändrikumaid puuoksi. Probleem algas sellega, et praegusel ajal pole kusagilt kreeka pähklit saada. Sõitsin kõik Rakvere suuremad marketid läbi, kus tõdeti, et selline kraam tuleb alles jõuludeks. Vaikselt hakkas juba kurb meel peale tulema, kuid siis mõtlesin, et alternatiivina saab edukalt kasutada ka suuremaid kastanimune, mida pooleks lõigata.

Kuid siis juhtus selline huvitav lugu, et läksin Rakvere turule, et uurida, kas lauaseade jaoks on ilukõrvitsaid müügil (mida pole ka mitte kusagilt ja mitte kellegilt saada). Muidugi neid polnud, kuid siis hakkas silma üks tõmmu naine, kes müüs ainult jalanõusid. Ja ühes nurgas oli järsku kast, kus oli pakkumises kreeka pähklid! See oli tegelikult isegi hämmastav, et selline kaubavalik - jalanõud ja pähklid! Aga mul oli hea meel, sest ometigi õnnetus lastega teha, mida algselt plaanitud.



Pähklid tuleb ettevaatlikult pooleks teha ja punaseks värvida. Samuti tuleb puuoksad valgeks värvida ja seejärel kinnitada kübar kuumaliimipüstoliga varre külge. Selleks, et seent ilusasti mulda saaks torgata, võiks puuots eelnevalt ära teritada.

Minu meelest väga vahva tulemus! Lisaks sellele kombineerisime veel imeilusaid küünlaseadeid, kus mängisime kokku tammetõrude, lehtede, kastanite ja teiste loodusest ning kodust leitud asjadega.


2 kommentaari:

  1. Lahedad kärbseseened, ma ise olen teinud väikeseid ämblikke ja oivalised öökullid tulevad ka nendest.

    VastaKustuta
  2. Nii vahva idee teha pähklikoortest seened.

    VastaKustuta