Lehed

laupäev, 3. oktoober 2015

Kuhu tasub minna: Fotokunstimess 2015

Carceres V. Herkki-Erich Merila
See on koht, mida fotokunsti armastav inimene võiks külastada, et näha fotokunsti kõrgemat pilotaaži.

Tallinnas Telliskivi loomelinnaku rohelises saalis toimub juba kuuendat korda kaasaegse kunsti mess Eestis. Messi eesmärgiks on tutvustada publikule Eesti parimate fotokunstnike värsket loomingut ning jagada teavet fotokunsti kogumise võimaluste kohta.

Vene album. Maksim Mjodov
Viide puudus
Päev 11. Sigrid Viir
Heikki Leis
Hourglasses. Camille Laurelli
Evident in Advance. Denes Farkas
Kiiev 1986. Liina Siib
Neandertali kobaskool. 0.15 N/mm2
Üks sekund. Katrin Tees

Mulle avaldas mõju Ede Raadiku väljapanek, sest tema idee on tohutult originaalne. Ta kasutab fotograafiat selleks, et näitlikustada, kuidas me sageli (väär)tõlgendame visuaalset informatsiooni. Mahukas seerias Fieldstone/Kivi 4″ (2015) on pildistatud hulka põllult leitud kivikesi ja varustatud fotopank pseudoteaduslike metaandmetega, mis viitavad pareidolia-nimelisele nähtusele ehk inimvõimele näha nägusid ka eluta asjades.
Fragment Mina ja minu kujutletavatest sõpradest. Ede Raadik
Mess pole pelgalt väljapanek fotoloomingust, vaid igal päeval toimuvad ka huvitavad publikuprogrammid. Näiteks laupäeval, 3. oktoobril sai tutvuda fotokunsti trükkimise ja vormistamise loominguliste võimalustega; toimus Camera obscura töötuba, kus loodi eriline keskkond ja fotokunstnik Ats Parve tutvustas kaasaegse fotoaparaadi eelkäija toimimismehhanismi ning fotograafia põhitõdesid. Töötuba jätkus praktilise ja loomingulise ülesandega linnaruumis.

Täna, 4. oktoobril toimub perehommik, Sigrid Viiri performance ja arutletakse teemal kas Ida-Euroopa kunst on hea investeering.

Tänavuse messi põhiväljapanekus osalevad kunstnikud on Dénes Farkas, Triin Kerge, Holger Kilumets, Paul Kuimet, Camille Laurelli, Peeter Laurits, Heikki Leis, Helen Melesk, Andrew Miksys, Marge Monko, Tanja Muravskaja, Neandertali Koobaskool, Ede Raadik, Silvia Sosaar, Liina Siib, Katrin Tees, Anna-Stina Treumund, Tõnu Tunnel, Paco Ulman, Reimo Võsa-Tangsoo.

Lisaks on galeriide sektsioonis esindatud Sigrid Viir ja Krista Mölder (Temnikova & Kasela Gallery), Herkki-Erich Merila (Haus Galerii), Riina Varol ja Kaupo Kikkas (Okapi Galerii) ning Maxim Mjodov ja Kirill Tulin (Uus Vene Kultuur Eestis MTÜ).






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar