Lehed

reede, 8. august 2014

Kunstilaager, päev teine


Kui koos on palju toimekaid naisi, siis leidub kindlasti neid, kel huvitavaid ideid iga hetke sisustamiseks.

Varahommik algas joogaga, kes tahtis võis oma hinge füüsiliselt turgutada.

Peale hommikusööki algasid taas käelised tegevused. Plaanis oli proovida akvarellimaali kergust. Ise ma isiklikult just kardangi seda kergust, sest tahan ju ikka alati midagi üle joonistada. Akvarellmaal valmib ainult ühe värvikihi lisamisel.


Ma ütleksin, et päris põnev oli katsetada. Pole akvarellidega vist maalinud... 10 aastat kindlasti, kui mitte rohkem.

Minu vastas istus Kristel, kes oma jõulise värvivaliku poolest eristus ka meremaaliga. Tema veri ei värisenud, akvarelliga tegi ta üha julgemaid ringe. Nagu ta ise ütles, kui pintsli suust läbi - peab olema lõbus.

Kuna akvarelli saab ju teha igasugusele materjalile, siis proovisime spoonilehtedele joonistamist. Kui paberi peal valgub värv laiali ja võtab omamoodi kujundeid, siis spoon on vastupidiselt hästi kuiv - kõik mida peale kannab, nii see ka jääb. Olime pinginaabriga teineteisele modellideks.


Peale seda suundusime taas randa, kus sai oma eelmise päeva maale lõpuni viimistleda või asuda täiesti uute šedöövrite kallale.

 
Mina ei viitsinud enam oma eelmise päeva tööd timmida, sest ega see pidev nokkimine kuhugi ei vii. Ja hinges oli sisemine rahulolu, kuna see oligi valminud minu võimete piiril. Jule ütles, et töö oli liiga filigraanne, üritasin kõike välja maalida, seega võtsin uuel päeval õppust ja teise maali puhul kasutasin laia käe taktikat. Siuh-säuh ja vahutav meri oligi valmis, juurde veel romantilised toolid ja päevavari. Need olid rannas täitsa olemas, ei pidanudki juurde fantaseerima.


Nagu ikka võtsid kõik olukorda mõnuga - natuke maalimist, natuke rannamõnusid.



Kes mere äärest enam inspiratsiooni ei leidnud, see maalis niisama.


Muidugi kõige toredam on vaadata neid inimesi, kes igapäevaselt üldse ei puutu kokku kunstiga. Nad tulidki selleks, et veeta kaks toredat päeva pintslite ja värvi ning fantastiliste inimeste keskel. Ja kui valmis veel töö, mis hinge paitas ja silmale rõõmu pakkus, no mida veel! :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar