Lehed

laupäev, 27. juuli 2013

Tulekollete ehitamine

Taaskasutusprojekt, mis sai alguse tegelikult eelmisel aastal. Ajendiks oli vana ahju lõhkumisest järgi jäänud tellised. Neid ei raatsinud me ära visata ja garaažinurka kogunes telliseid päris suur kuhi.

Kuna mehe suur unistus oli ise teha külmsuitsuahi, siis läkski juba eelmisel aastal ehituseks. Tema lõpetas oma osa ära ja jäi veel minupoolne viimistlemine ning kokku sulatamine kogu aiaga.




Kevadel oli mul igipõline probleem, kus põletada õunapuude ja põõsaste lõikusest järelejäävaid oksi ning puud prahti. Kui aiamaal polnud veel köögivilju maha pandud, siis sai lõket teha seal, hiljem pidi kõik oksad väikseks hakkima ja grillis põletama. Oli vajadus lõkkekoha järgi.




Hakkasingi vaikselt garaažist tassima telliskive ja neid lõkkeplatsiks sättima. Lõppkokkuvõtteks tuli see väheke suur, sest miskipärast ei osanud ma algselt suurust õigesti paika panna. Kuid nüüd mahuvad sinna päris suured oksad hakkimata põlema visata.




Kui mõlemad tulekolded valmis said, ääristasin need paekividega ära, sest nii on minu arust ilusam. Teiseks ei pea kivide äärde kasvavaid murututte hiljem kääridega lõikama, vaid saab lihtsalt muruniidukiga üle käia.

Kogu projekt läks meile imevähe maksma, ainult ajakulu. Peaaegu kõik materjalid olid kas taaskasutatud, näiteks vana ahjuuks, potikivid, lukustussüsteem, tellised või loodusest võetud, nagu pae- ja graniidikivid, puukoor. Raha kulus tsemendi ja kruvide peale.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar