Lehed

neljapäev, 9. august 2018

Ühe maapulma kaunistamise lugu



Kui sõbranna kutsus appi Pada aita pulma kaunistama, ei kõhelnud ma hetkekski. Dekoreerimine on mulle alati meeldinud ja nüüd sai töötada väikese meeskonnaga ning alustada ruumiga, mida nägin kõigest foto pealt.

Mainitud Pada ait asub Lääne-Virumaal Pada mõisa pargis, Narva maantee vahetus läheduses, miljööväärtusliku Padaoru maastikukaitseala ääres. Maja on värskelt korda tehtud ning lisaks suurele saalile on seal mitu tuba, kus saab mõnusasti ööbida. Ideaalne koht peo pidamiseks.







Aidas on suur saal, kuhu mahub üle saja inimese. Alustasime saali dekoreerimist postide kaunistamisega, kus lisasime valget kangast, mille sidusime kokku lopsaka kangast lillega. 

Valgest kangast tegime hiljem katted nii laudadele kui ka pinkidele.
 




Pulmaks oli pruut Merje koos lähedastega valmistanud akende ette toredad unenäopüüdjad  ning laudade peale teeküünlapurgid. Kuna pisipojast jäi järgi palju beebitoidupurke ja -pudeleid, siis need leidsid pulmas kenasti rakendust. Kotiriideriba, puuvillane pits ning jutenöör mahendas klaasi külma helki.



 

Kuna Merjele meeldib küünlavalgus, siis küünlaaluseid sai tõesti väga palju igale poole sätitud. Saalis andis see lisaks olemasolevatele laelühtritele ja valguskettidele sooja ning hubast valgust.
 


Päeval oli õues kaunistatud šampuselaud ja kui hämaramaks läks, sai küünlad sätitud ka õue, kus inimesed end pinkidel hoogsast tantsimisest jahutasid.


 


Kui nii suur hulk inimesi tuleb pulma, siis tuleb kohe arvestada meeletu koguse lilledega. Panime juba enne pidu valmis 3liitrised purgid, mille kergelt ära kaunistasime. Kui suursuur sülem lilli saabus, siis oli lihtne need kiirelt lillesortide järgi eraldi purkidesse pista ja need peosaali viia, kus need levitasid mõnusat lõhna.




Iga pidu on nii tore kui toredaks seda tehakse. Pruutpaar Merje ja Raavo on väga armsad inimesed, keda nagu loogiliselt ümbritsevad ka mõnusad inimesed. Seetõttu kulges pulmatrall lihtsas meeleolus, kus inimesed sõbrunesid omavahel üsna kiirelt ja tundsid hästi vabalt.

Armastust ning pikka kooselu Merjele ja Raavole!


Fotode autorid: Mari Riina Rist ja fotograaf Jaanika Jalast

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar