Lehed

esmaspäev, 11. september 2017

Kui uut asja tahaks vanaks teha






Palju on juttu olnud sel teemal kuidas vanu asju, peamiselt mööblit uuendada/värskendada. Aga kui on olemas mingi uus asi, millele tahaks anda vanaaegse kulunud ilme, mida siis teha?

Taaskord tuleb appi kriidivärv, sest nendega saab katta kõikvõimalikke materjale. Isegi plastikut ja metalli, kuid siis on nakkuvuse parandamiseks vaja kasutada spetsiaalset alusvahendit. Kui seda mitte teha, siis värv võib püsima jääda, kuid tehismaterjalide peamine häda on ikka selles, et need libedad ja kui viimistletud asjale minna teravama asjaga vastu minna, siis kriidivärv tuleb lihtsalt maha.




Haljalas võtsime ette ühed plastikust pildiraamid, et need sedasi ära tuunida, nagu need oleks kallist puidust, mis kullatud ja kulutaud.





Katsetamiseks sobisid kõige paremini firmalt Marabu Chalky Chic sarja tooted - kriidivärv, toonimisvaha ja viimistlusvaha.

 


Peale seda kui pildiraam oli värviga kaetud, tuleb anda pisut kuivamisaega, kui seda pole, siis võib fööniga aidata värvil kuivada.

Pruuni toonimisvahaga peab alati olema ettevaatlik. Võib-olla on see maitseasi, kuid mulle näib, et selle liialdamisega saavutab asi pigem räpaka ja määrdunud, kui ajahambast kulunud ilme.


Ja kui ikka tundub, et midagi läheb nihu või tulemus pole hea, siis kriidivärv talub väga hästi liivapaberiga lihvimist ehk kui ei meeldi, lihvi maha või võta vähemaks.

Natuke särtsu lisasime pildiraamidele kuldamispasta abil. Sellega ei tasu ka väga liialdada, aga loomulikult, kellele meeldib kullasära, siis miks ka mitte :)

  

Kõige lõpetuseks tuleb kinnitada töö kas vaha või lakiga. Meie tegime seda lakiga, sest pildiraam on väga reljeefne ja lakitud pinnalt on hiljem hõlbus tolmu pühkida.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar