Lehed

reede, 24. märts 2017

Viltimiskoolituse tipptulemus


Iga koolituse eel küsitakse alati üle, et kas peab midagi kaasa võtma. Sõltuvalt koolitusest - kas valmib mingi ese või õpetan mõnda käsitöövõtet, jagan nõuandeid. Viltimiskoolituste puhul soovitan kaasa võtta mingi riideeseme, mille peale võiks kohe asuda viltima. Muidu on nii, et inimene toksib paar tundi kangatüki peale villaheiet ja hiljem ei valmi sellest midagi. Aga kui asutakse konkreetselt mõnda rõivaeset valmistama, siis on teada, et saab selgeks nii tehnoloogia kui ka valmib ilus asi.

 


Veel olen pakkunud võimalust, et võiks asuda sussipealseid viltima. Lõige on olemas ja kui kaunistus peale tehtud, siis saab kodus rahulikult kokku vuristada.

Laekveres oli julgeid naisi, kes läksid kindla peale välja. Näiteks proovisime kuidas kinnitub villaheie villasesegusele kleidile. Jäi päris hästi ja lõpptulemus muidugi selgub siis kui kleit on pesus käinud. Kleit sai esialgse kavandi peale, aga juba siis oli see nii kihvt ja koolituse tipptulemus.



Veel sai algust tehtud musta mantlikese peale moonide viltimisega. Paari tunni jooksul sai muster enam-vähem paika, et näha kuidas üldmulje on. Nüüd vaja kodus veel lõpuni nokitseda.



Alati on hea viltida villastele esemetele, siis haakub villaheie suurepäraselt aluspinnaga ja töö jääb väga kena. Helil oli kaasas kaks paari juba varem vilditud susse, millele ta asus lilli peale viltima. Kas moonid saavad täienduse, see selgub hiljem :)

 

Koolitusel valmis ka rida sussipealseid. Oluline oli ära õppida kuidas hajutada erinevat tooni villaheiet sedasi, et joonistuksid välja mustrid. Kuna osadele oli see kõige esimene kokkupuude viltimisega, siis leidsid nad, et tegelikult õnnestusid tööd päris hästi.




Ja kes kõige julgemad olid? Lapsed. Nende kiiruse ja fantaasia juures valmis nii mitmedki tööd.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar