Lehed

kolmapäev, 5. august 2015

Magamistoa remont: lipilapiline tugitool

Seda projekti võib nimetada sedasi, et miks midagi teha kergelt kui võib ka tohutult vaeva näha. Tugitooli oleks saanud katta lihtsalt, tõmmates mingi uue kanga peale.
Tegelikult sai kõik alguse sellest, et käisime Saksamaal ühes imekiftis poes, kus müüakse peamiselt oriendi mööblit. Osakonnas, kus sai omale erinevaid patju valida, oli pakkumises kaks tugitooli, mis oli kaetud lapitehnikas kangaga. Tahtsin omale ka sellist!
Kuna magamistoas olevale tugitoolile pani tütar käpa peale ja viis ära oma korterisse, siis jäi nurka haigutama tühjus. Samas vedeles saunas kaks vanaaegset tugitooli, millel jube jõle kulunud kangas peal. Need vedelesid seal juba aastaid, aga ära ei raatsinud visata, sest nad olid nii mugavad. Korrastada ka ei viitsinud või polnud aega. Pigem ikka see esimene.
Nüüd oligi siis see õige aeg käes. Käisin mööda kaltsukaid, et leida erinevaid kangaid, mis omavahel sobiksid. Poest kangast ostes oleks see projekt lihtsalt liiga kalliks läinud, kuid kaltsukas on erinevad kardinad ja laualinad mõne euro eest saada. Peale pesemist lõikusin need ruudukesteks ja hakkasin tugitooli tarvis õigeks õmblema.
Remonditöö käigus selgus asjaolu, et külmas kõrvalhoones jäi tugitoolile juba kopitusehais juurde. Seega olin sunnitud kõik pehmendused ära katkuma, sest sinna oli see ebameeldiv lõhn lukustunud. Tänu sellele sai tugitooli sissepoole uued pehmendused pandud ja ka uue sisevoodrikanga.

Veidike vürtsi andsin mööblinaelte abil ja mõnesse kohta õmblesin õmbluskohtade peale paelad.

6 kommentaari:

  1. Isver, nüüd jäi küll süda suurt ilu nähes seisma!! Teil on kõikse ägedam magamistuba, juba eriliste mööbliesemete pärast. See kummut juba kummitas mind, nüüd raudselt hakkab seda tugitool ka tegema!
    Suurepärane töö!

    VastaKustuta
  2. Ossa kus nüüd lajatas :D Mul ka samasuguse tooli nõrkus. Lubasin, et kunagi saan ma OMA tugitooli ja siis on see selline.
    HÄMMASTAV tulemus, kiitused taevani!!!!!

    VastaKustuta
  3. Minestuses. Püsivalt. Nii äge asi on tõeliselt kossakast tugitoolist saanud. Oli ikka hea küll, et koppama läks :D

    VastaKustuta
  4. Suured tänud kiidusõnade eest! :) :)

    VastaKustuta
  5. minu arust imekenad toonid kokku sobitatud , väga kaunis tulemus

    VastaKustuta
  6. Ühinen kõikide eeskõnelejatega, vägev!!!

    VastaKustuta